67C6F5E5350E146D3780760AB6B10C17Στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που δρομολογούνται το αμέσως επόμενο διάστημα αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στην εκδήλωση με θέμα «Ελλάδα 2021: Δίκαιη Ανάπτυξη – Παραγωγική Ανασυγκρότηση».

Οι πρωτοβουλίες είναι οι εξής:

  • Κατάθεση στην Βουλή και ψήφιση του νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, καθώς και του νόμου για τις συμβάσεις παραχώρησης, που θα δημιουργήσουν επιτέλους καθεστώς διαφάνειας και άρσης των στεγανοποιήσεων στον ανταγωνισμό.

 

  • Συναφώς με αυτό, θα ακολουθήσει αμέσως μετά η αναγκαία αναθεώρηση του νόμου για τις ΣΔΙΤ, καθώς και η θεσμική και οργανωτική αναβάθμιση της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ.

 

  • Αναθεώρηση της νομοθεσίας για τις στρατηγικές επενδύσεις και το «EnterpriseGreece», ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων.

 

  • Αναθεώρηση του Ν. 4262 για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων και την υλοποίηση των ρυθμίσεών του για τους τρεις πρώτους κλάδους – τον τουρισμό, τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και τις μεταποιητικές επιχειρήσεις στα τρόφιμα και τα ποτά. «Οι αλλαγές θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση εντός του Ιουλίου και, σε επόμενο βήμα, θα προχωρήσουμε με νέους κλάδους και αναθεώρηση των ελεγκτικών μηχανισμών» όπως σημείωσε ο υπουργός.

 

  • Αναθεώρηση της επιμελητηριακής νομοθεσίας και θεσμοθέτηση υπηρεσιών – μίας – στάσης για την ίδρυση επιχειρήσεων, με κεντρική επιλογή την ηλεκτρονική (χωρίς ανθρώπινη επαφή) σύσταση επιχειρήσεων, κάτι που θα επιφέρει σημαντική μείωση του χρόνου και κόστους σύστασης και απόλυτη διαφάνεια. Εντός του Ιουλίου προβλέπεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

 

  • Νέο Κανονιστικό Πλαίσιο για την ταχεία και αποτελεσματική εξωδικαστική ρύθμιση του συνολικού (δημόσιου και ιδιωτικού) χρέους των βιώσιμων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών.

«Οι νομοθετικές αυτές πρωτοβουλίες, δεν έχουν, όπως γινόταν έως τώρα, αποσπασματικό και εργαλειακό χαρακτήρα. Αποτυπώνουν και προωθούν το νέο συνεκτικό παραγωγικό πρότυπο που έχει ανάγκη η Ελλάδα και που υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό. Εντασσόμενες σε έναν συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό, οι θεσμικές, διαρθρωτικές τομές, παύουν έτσι να είναι απλές ρυθμίσεις και μετατρέπονται σε πραγματική παραγωγική δύναμη» υπογράμμισε ο κ. Σταθάκης.

 

in


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.