Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το συκώτι σας λειτουργεί σωστά;

18 Ιουνίου, 2016 by Σταματίνα

sukoti

Ένα «αθόρυβο» όργανο, που όμως επιτελεί σημαντικό έργο στον οργανισμό μας, το συκώτι, βάλλεται από πληθώρα βλαβερών ουσιών. Δείτε, πώς θα καταλάβετε αν λειτουργεί σωστά.

Αποθήκη βιταμινών και μετάλλων, παραγωγή πρωτεϊνών, αποτοξίνωση του οργανισμού, χώνεψη τροφής, είναι μερικές από τις πολύτιμες λειτουργίες του συκωτιού μας. Και καθώς ο πόνος στο συκώτι είναι μάλλον ασυνήθιστος, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, θα πρέπει να γνωρίζουμε τις ενδείξεις εκείνες που θα μας θορυβήσουν και θα αναζητήσουμε ιατρική συμβουλή.

Δερματικές αλλαγές
Πρόκειται για μια σημαντική ένδειξη προβλήματος που δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε. Είτε πρόκειται για αποχρωματισμό δέρματος που παίρνει μια κιτρινωπή απόχρωση είτε για τα νύχια ή τα ακροδάχτυλα που σταδιακά κιτρινίζουν, η αιτία ίσως θα πρέπει να αναζητηθεί στο συκώτι που αδυνατεί να αποβάλει τις τοξίνες και συσσωρεύει μια ουσία, τη χολυλεθρίνη κάτω από το δέρμα, με αποτέλεσμα να κιτρινίζει.

Φαγούρα στο δέρμα
Οι ειδικοί αναφέρουν πως η υπερευαισθησία στο δέρμα που εκδηλώνεται με έντονη φαγούρα που χειροτερεύει με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να υποδηλώνει προβλήματα στο συκώτι.

Ούρα
Προβλήματα στο συκώτι μπορεί να υποδηλώνει και το χρώμα των ούρων που μπορεί να είναι πολύ πιο σκούρο από το συνηθισμένο καθώς και των κοπράνων.

Ναυτία και εμετοί
Αν η ναυτία και οι εμετοί σάς ταλαιπωρούν χωρίς εμφανή λόγο, τότε ίσως θα πρέπει να αναζητήσετε την αιτία στο συκώτι σας.

Αίσθημα κόπωσης
Αν νιώθετε συχνά κουρασμένοι ακόμη και αν έχετε κοιμηθεί καλά, ενδεχομένως, θα πρέπει να το συζητήσετε με τον γιατρό σας καθώς ένα υποτονικό συκώτι δημιουργεί μια μόνιμη κόπωση.

Προβλήματα κοιλιακής φύσεως
Ίσως εκδηλώνονται ως κράμπες ή πόνοι στην κοιλιά, αέρια ή και έντονο πρήξιμο. Συνήθως, τα συμπτώματα αυτά γίνονται πιο έντονα όσο χειροτερεύει και η κατάσταση στο συκώτι μας.

 

clickatlife


loading…

This entry was posted on Σάββατο, 18 Ιουνίου, 2016 at 18:12 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply