XOREYTIKOΜε απόλυτη επιτυχία στέφθηκε μια ακόμη ετήσια παράσταση που πραγματοποίησαν χορευτές όλων των ηλικιών του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών  του Δήμου Γρεβενών, την Τετάρτη 15 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών με τίτλο: “Ταξίδι στους χορούς του τόπου μας”.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γεώργιος Δασταμάνης ενώ παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού κος Χρήστος Πέτρου, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Γρεβενών, ο Πρόεδρος της ΔΕΚΕΓ, Πρόεδροι, Εκπρόσωποι Συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα.

Όλοι οι χορευτές ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της παράστασης και ταξίδεψαν νοερά τους θεατές στους χορούς του τόπου μας, από τα Γρεβενά και το Μέτσοβο στην Κεντρική Μακεδονία και τα Παράλια της Μικράς Ασίας και από τη Δυτική Θεσσαλία και την Ανατολική Ρωμυλία στα Κύθηρα και την  Ανατολική Κρήτη, και βήμα το βήμα, χορό το χορό δημιούργησαν ένα μουσικοχορευτικό παζλ που γέμισαν με χαρά και τραγούδια την αίθουσα. Στο τέλος το θερμό χειροκρότημα του πολυπληθούς κοινού, το χαμόγελο χορευτών και συντελεστών, επισφράγισαν τη λήξη μιας ακόμη πετυχημένης χρονιάς.

Καθοριστική για την προετοιμασία και πραγματοποίηση της εκδήλωσης ήταν η προσφορά μελών και φίλων του χορευτικού τμήματος, των χορηγών επικοινωνίας star-fm Γρεβενών, greveniotis, grevenamedia καθώς και όλων των Μέσων Μαζική Ενημέρωσης και ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τον star-fm Γρεβενών που βιντεοσκόπησε και μέσω της ιστοσελίδας του προέβαλε και ανέδειξε όλη την εκδήλωση.

Το Χορευτικό Τμήμα συστάθηκε το 2001 με στόχο να διατηρήσει και να αναδείξει την πλούσια και αστείρευτη παράδοση των Γρεβενών αλλά και του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου και αποτελεί ζωντανό πυρήνα τέχνης και δράσης στο Δήμο μας. Απαρτίζεται από 200 περίπου χορευτές και εμφανίζεται σε κάθε λαογραφική και πολιτιστική εκδήλωση, επιτελώντας με σεβασμό και συνέπεια τη γνήσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Την καλλιτεχνική και διδακτική ευθύνη του χορευτικού έχει η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κ. Κατερίνα Προκόβα, η οποία επιμελείται εξ ολοκλήρου και τις εκδηλώσεις στις οποίες αυτό συμμετέχει.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.