Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πανελλήνιες 2016: Βαθμοί και αποτελέσματα…

17 Ιουνίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

Όλες οι πληροφορίες για τις Πανελλήνιες 2016, τις βαθμολογίες και τις Βάσεις

ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΑΣΕΙΣΑρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων καθώς σήμερα, Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, αναρτήθηκαν σε όλα τα Λύκεια της χώρας οι βαθμοί των υποψηφίων, βάζοντας τέλος στην αγωνία για την βαθμολόγησή τους. Την ίδια ώρα έχει ανοίξει και το σύστημα για την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου για τις Πανελλήνιες 2016 που καλούνται να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι των εξετάσεων ενώ σε ειδικό σύστημα online μπορούν οι υποψήφιοι να υπολογίσουν τα μόρια τους εισάγοντας τις βαθμολογίες τους.

Ανοιχτή είναι και η εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας, όπου οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπορούν να υπολογίσουν online τα μόρια τους. Υπολογίστε τα μόριά σας εδώ.

Όπως έχει ανακοινώσει επίσημα το υπουργείο τα βαθμολογικά στοιχεία θα αναρτηθούν σταδιακά έως το μεσημέρι, και στις 14.00 θα μπουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr/ καιhttps://www.minedu.gov.gr/. Την Τετάρτη, 22 Ιουνίου θα αναρτηθούν στα σχολεία, σταδιακά έως το μεσημέρι, οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων των υποψηφίων των ΕΠΑΛ και στις 14.00 στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Πανελλήνιες: Λατινικα, Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία το φόρτε των υποψηφίων – Όλα τα στατιστικά.

Πανελλήνιες 2016: Όλο το πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων και τα εξεταστικά κέντρα.


Πανελλήνιες 2016: Η υποβολή των Μηχανογραφικών – Οδηγίες!

Οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων 2016 μπορούν έως τις 8 Ιουλίου να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν μηχανογραφικό μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους προκειμένου να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.grνα μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις.

Δείτε με ένα κλικ στο results.it.minedu τους βαθμούς για τις Πανελλήνιες 2016.

Δείτε περισσότερα στο επίσημο site του Υπουργείου Παιδείας.

Ως προς τις επιδόσεις των μαθητών, στα αρχαία ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%. Στα λατινικά το 69,09% και στην ιστορία το 52,23%. Αντιστοίχως στα μαθηματικά θετικών σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη φυσική το 69,5% και στη χημεία το 75,27%. Με μια πρώτη ματιά τρεις είναι οι βασικές κατευθύνσεις για το που θα κινηθούν οι βάσεις. Οι ιατρικές θεωρείται βέβαιο ότι θα πιάσουν (στην Αθήνα για παράδειγμα) τα 19.000 μόρια. Οι Νομικές την ίδια ώρα αναμένεται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Αντίθετα οι Παιδαγωγικές σχολές θα κινηθούν σημαντικά προς τα κάτω.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ

Μεγάλη θα είναι η μείωση και στις οικονομικές σχολές αλλά και στις σχολές της πληροφορικής, όπου και εδώ τα μαθηματικά και τα ποσοστά άνω του 70% κάτω από τη βάση θα φέρουν σημαντική πτώση της βάσης εισαγωγής. Στη φυσική οι αριστούχοι πολλαπλασιάστηκαν, όμως σε μαθηματικά και αρχαία οι υποψήφιοι σε ποσοστό 50% έγραψαν κάτω από τη βάση. Τα στοιχεία αυτά οδηγούν τις πολυτεχνικές σχολές (λόγω φυσικής) προς τα επάνω, ακόμη και 1.000 μονάδες υπολογίζεται ότι θα είναι οι άνοδος των βάσεων. Σε ό,τι αφορά στις σχολές ψυχολογίας και κοινωνιολογίας της Αθήνας αναμένεται μικρή αύξηση των βάσεων, ενώ ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκης πολλά περισσότερα (ακόμη και 1.000) θα είναι τα μόρια που θα απαιτηθούν φέτος για την εισαγωγή σε σχολές όπως η οδοντιατρική, η κτηνιατρική ή τα ΤΕΙ των παραϊατρικών επαγγελμάτων.

newsit

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, 17 Ιουνίου, 2016 at 22:05 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply