νικος κτηνοτροφοι 1Η εφαρμογή του θεσμού του Κτηνιάτρου Εκτροφής έχει ξεκινήσει από 27.03.2015, με την ανάρτηση στον ιστότοπο του Υ.Π.Α.Π.Ε. του Μητρώου Κτηνιάτρων Εκτροφής και  καθορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής του θεσμού κτηνιάτρου εκτροφής.

www.minagric.gr διαδρομή: Αγρότης-Επιχειρηματίας˩-Κτηνοτροφία˩-Μητρώο Εγκεκριμένων Κτηνιάτρων Εκτροφής

Οι υπεύθυνοι των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, ακολουθώντας την ως άνω διαδρομή, πρέπει να επιλέξουν και να δηλώσουν τον Κτηνίατρο Εκτροφής της επιλογής τους.

Μετά την έγγραφη δήλωση των κατόχων των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων του κτηνιάτρου εκτροφής της επιλογής τους από το ως άνω μητρώο και καθώς έχει  εκδοθεί η σχετική Κ.Υ.Α. ΦΕΚ1639 τεύχος Β/09-07-2016 «έγκριση προγραμμάτων οικονομικών αποζημιώσεων & ενισχύσεων που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου για το έτος 2016», συνάπτεται σύμβαση έργου μεταξύ του Κτηνιάτρου Εκτροφής και των διευθύνσεων Κτηνιατρικής των Περιφερειών της χώρας.

Μετά την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης, μπορεί άμεσα να εφαρμοσθεί από τους κτηνιάτρους εκτροφής  το πρόγραμμα ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων και των βοοειδών, στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις με τις οποίες συνεργάζονται.

Κατόπιν των προαναφερομένων, όλοι οι κτηνοτρόφοι πρέπει άμεσα να επιλέξουν και να δηλώσουν εγγράφως τον κτηνίατρο εκτροφής της επιλογής τους.

Η  Προϊστάμενη  του τμήματος  Κτην/κής
Αλεξάνδρα Θεο. Παπανίκου

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.