Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το ΣτΕ αποφασίζει για την καθαριότητα των νοσοκομείων

16 Ιουνίου, 2016 by Σταματίνα

ste8

Στο Συμβούλιο της Επικρaτείας θα κριθούν οι ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου που εδώ και μήνες έχουν τη δυνατότητα να υπογράφουν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ για την καθαριότητα των κτηρίων.

Πρόκειται για συμβάσεις που με βάση το άρθρο 97 του ν. 4368/2016(παράλληλο πρόγραμμα) θα μπορούν να συνάπτουν τα νοσοκομεία και άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας αναθέτοντας σε φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες τις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι εν λόγω διατάξεις έχουν στόχο να σπάσουν την αλυσίδα της αποκλειστικής εκχώρησης σε ιδιωτικά συνεργεία,  δίνοντας  τη δυνατότητα αυτή και στα πρόσωπα που απασχολούνταν ή απασχολούνται στις σχετικές υπηρεσίες μετά από πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Το ΣτΕ θα κρίνει πάντως  αν οι επίμαχες συμβάσεις είναι σύμφωνες με το  Σύνταγμα και το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η υπόθεση έφτασε στο ΣτΕ μετά την προσφυγή εταιριών οι οποίες είχαν καταθέσει  αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων σε   Διοικητικά Δικαστήρια για τη   σύναψη 30 ατομικών συμβάσεων έργου ζητώντας να κριθεί το θέμα από το Ανώτατο Δικαστήριο. Οι  εταιρίες υποστηρίζουν ότι με τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων «τίθεται το γενικότερου ενδιαφέροντος ζήτημα της συμφωνίας προς το Σύνταγμα και το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης των διατάξεων του άρθρου 97 του ν. 4368/2016   το οποίο έχει συνέπειες για ευρύτερο κύκλο προσώπων».

iefimerida


loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 16 Ιουνίου, 2016 at 21:23 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply