paltrow.13.6.709

Ανοίξτε ένα βαζάκι με παιδική τροφή. Βάλτε στο πιάτο μόνο κίτρινες τροφές τη Δευτέρα, πιείτε σκόνη μανιταριών.

Είναι μερικά μόνο από τα «τρελά» διατροφικά πλάνα που ακολουθούν οι σταρ, δηλώνοντας δημόσια ότι χάρη σε αυτές έχουν το σώμα που ζηλεύουν πολλές γυναίκες.

Εχουν όμως αποτέλεσμα αυτές οι δίαιτες που ακούγονται πολύ περίεργες; Το Business Insider βρήκε 11 τέτοια μυστικά που αποκάλυψαν διάσημες και απάντησε στο ερώτημα «Να το δοκιμάσω;».

Beyonce
Εκανε το «Master Cleanse» πριν παίξει στην ταινία «Dreamgirls». Ουσιαστικά περιλαμβάνει μόνο χυμό λεμονιού, σιρόπι σφενδάμου και πιπέρι καγιέν, για αποτοξίνωση και επιτάχυνση της απώλειας βάρους.

Συμβουλή: Ποτέ δεν χρειάζεται να κάνετε αποτοξίνωση. Ο οργανισμός κάνει από μόνος του αυτή τη διαδικασία. Δεν αξίζει.

Ρις Γουίδερσπουν
Δοκίμασε την δίαιτα των παιδικών τροφών. Περιλαμβάνει την κατανάλωση 14 συσκευασιών παιδικής τροφής, με την επιλογή ενός πραγματικού γεύματος με λίγες θερμίδες, κάθε ημέρα.

Συμβουλή: Μην την κάνετε. Ενα βαζάκι με παιδική τροφή έχει 80 θερμίδες. Με 14 την ημέρα καταλήγετε να παίρνετε περίπου 1.000 θερμίδες, συν ένα πραγματικό γεύμα. Οπότε, αν το γεύμα που επιτρέπετε στον εαυτό σας είναι περίπου 400 θερμίδων- ένα μικρό κομμάτι ψάρι στο γκριλ ή κρέας χωρίς λίπος και κάποια λαχανικά- σίγουρα θα χάσετε βάρος. Και τρώγοντας πραγματικό φαγητό.

Τέιλορ Σουίφτ
Είναι ανάμεσα στις διάσημες που αποδίδουν την απώλεια βάρους στους «θαυματουργούς» σπόρους chia.

Συμβουλή: Ισως να μπορείτε να το δοκιμάσετε. Οι σπόροι αυτοί δεν είναι «άχρηστοι». Είναι γεμάτοι φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες Β. Σε ό,τι αφορά όμως την απώλεια βάρους, είναι αμφισβητήσιμο το αν έχουν τέτοια «θαυματουργή» δυνατότητα.

Κέιτι Πέρι
Ισχυρίζεται ότι η δίαιτα των μανιταριών τη βοήθησε να χάσει πόντους σε συγκεκριμένα σημεία τους σώματός της, όπως οι μηροί και η μέση. Το μόνο που κάνει είναι να αντικαθιστά ένα γεύμα την ημέρα με μανιτάρια, κατά προτίμηση ωμά, για 14 ημέρες.

Συμβουλή: Μην το κάνετε. Πρώτα από όλα, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οποιαδήποτε δίαιτα θα σας βοηθήσει να αδυνατίσετε σε συγκεκριμένα σημεία, δήλωσε η διαιτολόγος Κάθριν Ταλμέιτζ στο LiveScience. Σίγουρα θα μειώσετε τις θερμίδες αντικαθιστώντας ένα γεύμα (περίπου 700 θερμίδες) με μία μερίδα ωμά λαχανικά (περίπου 21 θερμίδες η κούπα). Ομως, τα μανιτάρια δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο και μπορεί να μην κρατηθείτε και να τσιμπήσετε κάτι αργότερα.

Μιράντα Κερ
Βάζει λάδι καρύδας στα πάντα. Μαγειρεύει με αυτό, το προσθέτει σε σαλάτες.

Συμβουλή: Μην το κάνετε. Σε αντίθεση με μία κουταλιά ελαιόλαδο- που έχει μόλις 1 γραμ. κορεσμένου λίπους και πάνω από 10 γραμ. υγιεινών μονοακόρεστων ή πολυακόρεστων λιπών, μία κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας έχει 12 γραμ. κορεσμένου λίπους και περίπου 1 γραμ. «καλού» λίπους.

Κίρστεν Ντανστ
Είναι μία από τις διάσημες- όπως η Τζένιφερ Ανιστον και η Γκουίνεθ Πάλτροου- που έχει ακολουθήσει τη δίαιτα του pH, αντικαθιστώντας κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά, αβγά και αλκοόλ με φρούτα, ξηρούς καρπούς, φασόλια και λαχανικά.

Συμβουλή: Μην την κάνετε. Η δίαιτα αυτή βασίζεται στην παραπλανητική ιδέα ότι μπορείτε να αλλάξετε το pH του σώματός σας με την τροφή.

Μέγκαν Φοξ
Πίνει κάθε πρωί μηλόξιδο, γιατί πιστεύει ότι καθαρίζει εντελώς τον οργανισμό.

Συμβουλή: Κάντε μία απόπειρα, αλλά όχι ως καθαριστικό. Οσο καταναλώνεται σε ασφαλείς ποσότητες- όχι πάνω από μερικές κουταλιές διαλυμένες σε νερό κάθε ημέρα- δεν έχει συνδεθεί με σοβαρά προβλήματα υγείας. Αν και σίγουρα δεν θα σας βοηθήσει να αποτοξινωθείτε, κάποιες έρευνες αναφέρουν ότι το ξύδι μπορεί να βοηθήσει να σταθεροποιηθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, σε ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2.

Κόρτνεϊ Καρντάσιαν
Πήρε χάπια πλακούντα, μετά από τη γέννηση του τρίτου της παιδιού, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Συμβουλή: Μάλλον δεν πρέπει να το κάνετε. Δεν υπάρχουν αρκετές πραγματικά επιστημονικές μελέτες για αυτά τα χάπια, αλλά μπορεί να περιορίζουν την επιλόχειο κατάθλιψη, να αποκαθιστούν τα επίπεδα σιδήρου στο αίμα αλλά και να ενισχύουν την παραγωγή γάλακτος μεταξύ άλλων.

Κριστίνα Αγκιλέρα
Εκανε κάποια στιγμή την δίαιτα χρώματος των επτά ημερών, τρώγοντας τροφές ενός μόνο χρώματος κάθε ημέρα. Την πρώτη λευκές τροφές και ακολουθούν οι κόκκινες, οι πράσινες, οι πορτοκαλί, οι μοβ, οι κίτρινες και την έβδομη ημέρα όλων των χρωμάτων.

Συμβουλή: Κάντε την, αλλά μην περιορίζετε τον εαυτό σας. Οι τροφές διαφορετικών χρωμάτων συχνά παρέχουν διαφορετικά θρεπτικά στοιχεία, οπότε με αυτό το πλάνο μπορεί να δοκιμάσετε κάποιες που διαφορετικά δεν θα τρώγατε.

Γκουίνεθ Πάλτροου
«Ορκίζεται» στο πρωινό smoothie της που περιλαμβάνει μία σκόνη μανιταριών που λέγεται Moon Dust.

Συμβουλή: Μην την κάνετε. Δεν υπάρχουν αρκετές κλινικές μελέτες που να δείχνουν τι κάνουν αυτά τα προϊόντα, λέει η διαιτολόγος Αντι Μπελάτι.

Εύα Μέντες
Ακολουθεί τη δίαιτα των πέντε παραγόντων, δηλαδή τα γεύματά της περιλαμβάνουν πέντε συστατικά και είναι έτοιμα σε πέντε λεπτά.

Συμβουλή: Αξίζει μία προσπάθεια. Το πλάνο- περισσότερο πρόκειται για τρόπο ζωής και όχι για προσωρινή δίαιτα- βασίζεται στην ιδέα ότι κάθε γεύμα σας περιλαμβάνει μία τροφή από τις τέσσερις βασικές ομάδες: πρωτεΐνες, σύνθετοι υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, «καλά» λίπη. Η πέμπτη κατηγορία είναι τα ποτά χωρίς ζάχαρη. Συνδυασμένοι, αυτοί οι παράγοντες βοηθούν στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και έχει κάποιος ενέργεια όλη την ημέρα.

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.