sxoleio 4oΦτάσαμε λοιπόν στο τέλος του ταξιδιού….

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 4ου 12/Θ Ολοημέρου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών, η γιορτή αποφοίτων του σχολικού έτους 2015-16.

΄Ηταν όλοι εκεί… Οι απόφοιτοι, οι γονείς τους, οι φίλοι τους… Η αίθουσα κατακλύστηκε…. Είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε μια συγκλονιστική σε οργάνωση, αναμνήσεις, συναίσθημα, εκδήλωση…

Ο Διευθυντής του σχολείου στο χαιρετισμό του είπε: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να κλείσουμε αυτήν τη σχολική χρονιά με τον πιο όμορφο τρόπο, με την σημερινή  (12-6) αποχαιρετιστήρια γιορτή.

          Κάθε χρονιά είναι ξεχωριστή για μας τους εκπαιδευτικούς, γιατί ξεχωριστά είναι και τα παιδιά μας ένα προς ένα. Νιώθουμε ιδιαίτερα συγκινημένοι που πρέπει να αποχωριστούμε τους μαθητές μας, μα συνάμα και υπερήφανοι που τους βλέπουμε να προχωράνε στο επόμενο σκαλί της ζωής τους.

          Ευχόμαστε σε όλους και κυρίως στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης να μην ξεχάσουν τα όσα διδαχτήκανε αλλά να τα εφαρμόσουν στην πράξη, έτσι ώστε η νέα σχολική χρονιά να υποδεχτεί μαθητές που με τις πράξεις τους θα είναι παραδείγματα προς μίμηση.

          Είναι πολλές οι αναμνήσεις που θα μας κρατάνε συντροφιά το καλοκαίρι και ελπίζουμε η σημερινή γιορτή να γίνει αφορμή για να παραμείνουν γονείς, δάσκαλοι και μαθητές ένας συνδετικός κρίκος.

          Ας θυμηθούμε όλοι μας μέσα από αυτήν τη γιορτή ότι οι μαθητές είναι μία ομάδα η οποία αξίζει το χειροκρότημα για την προσπάθεια που κατέβαλλε και όχι για το αποτέλεσμα.»

Παράλληλα έκανε τον τελικό απολογισμό του σχολείου, ευχαριστώντας τις Εκπαιδευτικές Αρχές, το Δήμο Γρεβενών, την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη στήριξή τους και την αγαστή συνεργασία που είχαμε όλη τη χρονιά επ’ ωφελεία των μαθητών και της απρόσκοπτης λειτουργίας του σχολείου. Αναφέρθηκε στα προγράμματα και τις δράσεις που υλοποιήθηκαν, ενώ έκανε την αυτοκριτική στηλιτεύοντας πράξεις και έργα ορισμένων ευτυχώς λίγων που δημιούργησαν προβλήματα με τη συμπεριφορά τους.

Ακολούθησε χαιρετισμός της Γραμματέα του Συλλόγου και συγκινητική ομιλία της μαθήτριας της Στ΄ Τάξης Κωνσταντίνας Παράσχου.

Οι μαθητές τα έδωσαν όλα. Εκπληκτικό θεατρικό από το τμήμα Στ2 με την καθοδήγηση της δασκάλας τους Μαρίας Γκουγκούδη και σκηνικά της γυμνάστριας Μυροφόρας Παπαδοπούλου και μια εξαιρετική αναδρομή στο ρεμπέτικο από τους μαθητές του Στ1 με την καθοδήγηση της γυμνάστριας Κωνσταντίας Γούλια.

΄Εγινε αναλυτικός απολογισμός από τους ίδιους της μαθητές για την έκδοση της μαθητικής τους εφημερίδας «ΤΕΤΑΡΤΟΜΑΝΙΑ» και το ποσό που συγκεντρώθηκε θα μοιραστεί σε συλλόγους για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ στο τέλος  αφού δόθηκαν οι αντίγραφα των απολυτηρίων, μοιράστηκαν αναμνηστικά που αγόρασαν οι ίδιοι οι μαθητές και δώρα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Η εκδήλωση τελείωσε αργά το βράδυ στην αυλή του σχολείου, αφού οι μαμάδες είχαν ετοιμάσει κάθε είδους φαγητά και γλυκά, έψησαν σουβλάκια με πολύ χορό και κέφι.

Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι σε όλους!!!

Ο Διευθυντής

Φώτιος Χρ. Μπαζάκας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι παρουσιάσεις powerpoint που ετοίμασαν οι δύο τάξεις

ΣΤ1

 

 

4dim-greven.gresch

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.