Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΝΟΔΕ Γρεβενών: ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ…

13 Ιουνίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ 4

Η 14η Ιουνίου έχει οριστεί ως παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει ενεργά την εθελοντική αιμοδοσία όπου είναι μία επί της ουσίας προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Με 10 λεπτά χρόνο από την ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει, ο αιμοδότης δίνει ανιδιοτελώς ένα κομμάτι του εαυτού του για να βοηθήσει τον σημερινό ή αυριανό πάσχοντα συνάνθρωπό του.

Το μήνυμα της φετινής παγκόσμιας ημέρας εθελοντή – αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι «Το αίμα μας ενώνει».

Για να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας μας θα πρέπει το 10% του πληθυσμού να προσφέρει τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο αίμα, οι συστηματικοί εθελοντές-αιμοδότες που είναι 300.000-330.000 άτομα στο σύνολο του πληθυσμού να προσφέρουν αίμα 2-3 φορές το χρόνο.

Ο Σύλλογος Αιμοδοτών Ν.Γρεβενών «Δώρο ζωής», πραγματοποιεί την Τρίτη 14 Ιουνίου, αιμοδοσία στην Κεντρική πλατεία Γρεβενών, με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Συλλόγου.

Η Νέα Δημοκρατία ενθαρρύνει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που έχουν στο επίκεντρο τον συνάνθρωπο και παροτρύνει τον κόσμο να γίνει εθελοντής-αιμοδότης.


ΝΟΔΕ Γρεβενών

loading…

This entry was posted on Δευτέρα, 13 Ιουνίου, 2016 at 22:34 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply