eurΗ Πολωνία ήταν εμφανώς

καλύτερη από την (ακίνδυνη) Βόρεια Ιρλανδία, νίκησε με 1-0 και πήρε τους τρεις βαθμούς, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Γ’ ομίλου του EURO 2016.


Το παιχνίδι στη «Allianz Riviera» της Νίκαιας ήταν ένας μονόλογος για τους Πολωνούς, οι οποίοι έφθασαν στη νίκη με το γκολ του Μίλικ στο 51ο λεπτό.

Από το πρώτο λεπτό η Πολωνία ανέλαβε τον έλεγχο του αγώνα και άρχισε να πολιορκεί την άμυνα των Βορειοιρλανδών, οι οποίοι είχαν τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, καθώς αδυνατούσαν να περάσουν τη μεσαία γραμμή και να παγώσουν τον ρυθμό. Στο 31’χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Πολωνία. Τότε, μετά από ατομική ενέργεια του Πίστσεκ και παράλληλο γύρισμα, ο Μίλικ έγινε αποδέκτης, απέφυγε έναν αντίπαλο και πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι πάνω από την εστία.

Στο 39ο λεπτό νέα μεγάλη ευκαιρία για την Πολωνία. Αδράνεια στην αντίπαλη άμυνα, ο Καπούτσκα στόπαρε και έκανε δυνατό σουτ το οποίο έδιωξε εντυπωσιακά ο Μακ Γκόβερν. Η Πολωνία συνέχισε να πιέζει και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης κατάφερ ν’ ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα στο 51′ γρήγορη επίθεση για τους Πολωνούς, ο Μπλαζισκόφσκι πάσαρε την μπάλα στον Μίλικ και αυτός με ψύχραιμο αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Βόρεια Ιρλανδία προσπάθησε στη συνέχεια ν’ αντιδράσει, αλλά μετά …βίας έφθανε έως τη μεγάλη περιοχή της Πολωνίας. Αντίθετα οι Πολωνοί διατηρούσαν πάντα τον έλεγχο του αγώνα και με ξαφνικές αντεπιθέσεις έφθαναν πολύ εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Να σημειωθεί πως η πρώτη καλή στιγμή για τους Ιρλανδούς έγινε μόλις στο …76ο λεπτό με σουτ του Λάφερτι.

Διαιτητής: Αλί Χατεγκάν (Ρουμανία). Τέταρτος ο Τάσος Σιδηρόπουλος.

Κίτρινες: 65′ Καπούτσκα, 69′ Κάθκαρτ, 89′ Πίστσεκ.

Πολωνία (Άνταμ Ναβάλκα): Σέζνι, Πίστσεκ, Γκλικ, Παζντάν, Χέντρεστσικ, Μπλαζισκόφσκι (80′ Γκροσίτσκι), Κριχόβιακ, Μαζίνσκι (78′ Γιοντλόβιετς), Καπούτσκα (88′ Πέτσκο), Λεβαντόφσκι, Μίλικ.

Β.Ιρλανδία (Μάικλ Ονίλ): Μακ Γκόβερν, Κάθκαρτ, Μακ Όλεϊ, Έβανς, Μακ Λάφλιν, Φέργκιουσον (66′ Γουόσινγκτον), Μακ Νερ (46′ Ντάλας), Μπερντ (76′ Γουόρντ), Νόργουντ, Ντέιβις, Λάφερτι.

δολ,αμπε

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.