filis-paraitithite-708

Στα όρια της συνταγματικής ανοχής είναι σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη το κίνημα «παραιτηθείτε» που θα διαδηλώσει στο Σύνταγμα στις 15 Ιουνίου εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Θα υπάρχει υπονόμευση με ”κινήματα κατσαρόλας”. Το κίνημα ”παραιτηθείτε” είναι κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής. Είναι μία κίνηση χωρίς ονοματεπώνυμο. Να δούμε τι θέλουν ακριβώς», τόνισε ο κ. Φίλης στον Alpha 9,89.

«Όποιος θέλει μπορεί να οργανώνει ό,τι συγκεντρώσεις θέλει. Δημοκρατία έχουμε. Βεβαίως δεν μπορεί να διοργανώνει κανείς μια υπονομευτική πολιτική παρέμβαση», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Παιδείας, παράλληλα, επεσήμανε πως «το να δημιουργούνται κινητοποιήσεις στη βάση όχι πραγματικών λαϊκών προβλημάτων αλλά στη βάση προφητικών, υποτίθεται εξαγγελιών είναι μια διαδικασία που έχει ελάχιστη σχέση με τη δημοκρατία».

Το φόρουμ #Παραιτηθείτε ξεκίνησε από το Facebook και καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 15 Ιουνίου, προκειμένου να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στο κείμενο-πλατφόρμα τους, οι διοργανωτές μιλούν για πολίτες που ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο και δεν ανέχονται άλλο αυτό το «εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα της Αριστερο-δεξιάς Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», όπως την περιγράφουν.

Ζητούν μεταξύ άλλων, αλλαγή πολιτικής, συνεννόηση χωρίς εχθρική συμπεριφορά απέναντι στην υπόλοιπη Ευρώπη, γρήγορη έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια στα πρότυπα της Κύπρου, δραστική μείωση του ΦΠΑ και των νέων έμμεσων και άμεσων φόρων, δραστικές περικοπές δαπανών παντού, αξιοκρατία και μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας. Σημειώνουν πάντως με αφορμή και τη γνωστή ατάκα του πρωθυπουργού, ότι δεν έχουν …αυταπάτες, ότι οι κυβερνώντες θα τους ακούσουν και «θα αφήσουν έτσι εύκολα τις καρέκλες τους, τις οποίες άλλωστε τόσο πολύ αγαπούν», θέλουν όμως να στείλουν το μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι πλέον μαζί τους.

Σύνθημά τους είναι «ούτε κόμματα, ούτε χρώματα, ούτε συνδικάτα … πολίτες μόνο» και έτσι δείχνουν την επιθυμία τους η όλη προσπάθεια να μην ‘καπελωθεί’ πολιτικά από κομματικούς φορείς, όπως επιχειρήθηκε να γίνει στο παρελθόν σε ανάλογες πρωτοβουλίες.

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.