akinita-athina-708_0

Με στόχο να μη διογκωθούν οι οφειλές προς το κράτος, αλλά και οι εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ να γίνουν γρηγορότερα, το ΥΠΟΙΚ αποφάσισε να συμψηφίζονται οι επιστροφές φόρου με τον φόρο για τα ακίνητα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», τουλάχιστον 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι, αν και θα δουν στα εκκαθαριστικά τους επιστροφή φόρου, τελικά δεν θα τη λάβουν ποτέ. Ο λόγος είναι πως η εφορία θα συμψηφίσει την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ με τις επιστροφές φόρου.

Ετσι τον Αύγουστο, που θα γίνει η εκκαθάριση φόρου, οι υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ θα «κατάσχουν» τις φετινές επιστροφές φόρου εισοδήματος, θα πάρουν προκαταβολή τον ΕΝΦΙΑ αφαιρώντας το δικαίωμα από τους πολίτες να πληρώσουν τον φόρο ακινήτων σε πέντε δόσεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, για έναν φορολογούμενο που έχει να λάβει επιστροφή φόρου 500 ευρώ και πρέπει να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 500 ευρώ, με τον συμψηφισμό ο φορολογούμενος αυτός δεν θα πάρει ποτέ επιστροφή φόρου, ενώ θα πληρώσει εφάπαξ και τον ΕΝΦΙΑ.

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.