Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Φίλης κόβει ώρες από τα Αρχαία και αυξάνει τα διαλείμματα!

9 Ιουνίου, 2016 by Σταματίνα

filis-nikos-diadromoi-vouli-708

Μπορεί να γνωρίζαμε ότι θα μειωθεί κατά τρεις ώρες το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των σχολείων από την ερχόμενη σχολική χρονιά, δεν γνωρίζαμε όμως ότι θα αυξηθούν τα διαλείμματα!

Οπως εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης χθες, σε συνέντευξή του στον Real FΜ, ο χρόνος ανάπαυλας μεταξύ των μαθημάτων θα μεγαλώσει, «προκειμένου να έχουμε πιο ανθρώπινη λειτουργία των σχολείων».

Επίσης, εξήγησε ότι θα κοπούν μία ώρα από τη διδασκαλία των Αρχαίων, μία από την Ερευνητική Εργασία (που θα σταματήσει να είναι χωριστό μάθημα και θα ενσωματωθεί στα υπόλοιπα ως τρόπος διδασκαλίας) και μία ώρα από την εναλλασσόμενη διδασκαλία «ήσσονος σημασίας μαθημάτων», όπως τα χαρακτήρισε, μεταξύ των οποίων η Οικιακή Οικονομία.

Οσον αφορά στα Θρησκευτικά, το υπουργείο φαίνεται να κάνει πίσω, αφού τελικά δεν θα συνεχίσουν να διδάσκονται δύο ώρες σε κάθε τάξη.

iefimerida


loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 9 Ιουνίου, 2016 at 19:12 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply