Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο εκδότης της «Ακρόπολης» Π. Μαυρίκος απανθρακώθηκε στο αυτοκίνητό του στην Αττική Οδό (εικόνες +video)

9 Ιουνίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

Μεταξύ των κόμβων Ηρακλείου-Μεταμόρφωσης – Το ΙΧ ανήκει στη σύζυγό του – Hταν ανάμεσα στους κατηγoρούμενους για την υπόθεση των εκβιασμών

MAYRIKOSΕρωτήματα δημιουργούνται για τις συνθήκες του τροχαίου συμβάντος στην Αττική Οδό, όπου έχασε τη ζωή του ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολης» Παναγιώτης Μαυρίκος, εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση των εκβιασμών. Το αυτοκίνητο, ένα Πόρσε Καγέν που φερόταν να ανήκει στη σύζυγό του, ανεφλέγη από άγνωστη αιτία και ο οδηγός του οχήματος απανθρακώθηκε.

Οι αστυνομικοί ερευνούν αν η ανάφλεξη οφείλεται σε σύντομη πρόσκρουση στο στηθαίο ασφαλείας, αν υπήρξε κάποιο μηχανολογικό πρόβλημα αλλά και αν θα μπορούσε το συμβάν να προέρχεται από δολιοφθορά.

Δείτε το video:

Ήδη για τον λόγο αυτό εξετάζονται οι κάμερες που καλύπτουν όλο το δίκτυο της Αττικής Οδού. Πάντως από τα πρώτα δεδομένα της υπόθεσης δεν φαίνεται να υπάρχει πρόσκρουση στο τσιμεντένιο στηθαίο ασφαλείας και ήδη η έρευνα ανατέθηκε στην Ασφάλεια Αττικής που θα διερευνήσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Ο νομικός εκπρόσωπος του εκδότη, δικηγόρος κ. Αλέξης Κούγιας, ανέφερε ότι «ο πελάτης μου δεν είχε δεχθεί απειλές το τελευταίο χρονικό διάστημα».

Πάντως ο αναλυτής τροχαίων ατυχημάτων κ. Παναγιώτης Μαδιάς επεσήμανε ότι «έχουν υπάρξει περιστατικά ανάφλεξης οχημάτων είτε λόγω βραχυκυκλώματος –κυρίως λόγω φθοράς καλωδίων– είτε λόγω υπερθέρμανσης των φρένων του οχήματος λόγω μπλοκαρίσματος. Τέτοιου είδους συμβάντα σημειώθηκαν προ ενός μηνός στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και το 2014 στο ύψος του Καραβόμυλου στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Οφείλει πάντως κάποιος να γνωρίζει ότι το συγκεκριμένο όχημα έχει προηγμένα συστήματα ασφαλείας και είναι εξαιρετικά δύσκολο να είχε προβλήματα συντήρησης που οδήγησαν στην ανάφλεξη του οχήματος».

Αναφέρεται ακόμη ότι τον Δεκέμβριο του 2014 στην Αττική Οδό, στο ύψος του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», είχε σημειωθεί έκρηξη από βόμβα σε ένα Smart με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 35χρονος οδηγός αλβανικής καταγωγής και να τραυματιστεί η 26χρονη συνοδηγός φίλη του.

Το συμβάν έγινε στις 14.50 ανάμεσα στις εξόδους Ηράκλειο και Μεταμόρφωση στο ρεύμα προς Ελευσίνα στο ύψος του εμπορικού κέντρου Mall.

Μετά την εκδήλωση της πυρκαϊάς ο οδηγός στην προσπάθειά του να σταματήσει το αυτοκίνητο και να βγει από αυτό, το κόλλησε στο τοιχίο και εγκλωβίστηκε αφού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα.

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 9 Ιουνίου, 2016 at 19:58 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply