Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γρηγόρης Τσαπατσάρης: ΝΤΡΟΠΗ και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ είναι τα αισθήματα του κάθε συναδέλφου ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ με την δημιουργία νέου φορέα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ…

9 Ιουνίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

Η τηλεόραση...σκοτώνει και μάλιστα πρόωρα τους τηλεθεατές

Με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού την 8313/3-9-2007 ενέκρινε το νέο χαράτσι στον τουριστικό κλάδο, είσπραξης χρημάτων από τον φορέα « Τηλεοπτικά Δικαιώματα ».

Ενημερώνουμε λοιπόν:

Τα κανάλια (Alpha, ΑΝΤΕΝΝΑ ,MACEDONIA TV, MEGA, STAR, ΣΚΑΪ) δημιούργησαν τον νέο φορέα οργανισμό συλλογικής διαχείρισης συγγενικών πνευματικών δικαιωμάτων με τον διακριτικό τίτλο  «Τηλεοπτικά Δικαιώματα».  

Δηλαδή, οι παραγωγές που είναι δημιούργημα των ανωτέρω καναλιών όπως διάφορες σειρές – τηλεοπτικά παιχνίδια κλπ. και προβάλλονται στις τηλεοράσεις είτε στα ξενοδοχεία, είτε στις καφετέριες, είτε στα εστιατόρια υποχρεούται σε ετήσια άδεια.

Οι τιμές τόσο στα ξενοδοχεία, καφετέριες και εστιατόρια αναφέρονται στην συνέχεια.

Ως Πρόεδρος της Δυτικής Μακεδονίας και για 18 χρόνια παλεύοντας και στηρίζοντας τον κλάδο ζήτησα εξηγήσεις και ενημερωτικά στοιχεία ίδρυσης νομιμότητα κλπ ως έχοντας έννομο συμφέρον για τον κλάδο. Καταθέτω λοιπόν τι μου απάντησαν:

thl 1

thl 2

Συνάδελφοι με ειδικευμένους δικηγόρους στοχεύουμε να γνωρίσουμε :

 1. Mε τι στοιχεία θα μπορούν να εισπράττουν όταν τα ξενοδοχεία και οι καφετέριες έχουν τόσες και τόσες ιδιομορφίες στην λειτουργία της τηλεόρασης.
 2. Δηλαδή μόνο με την ύπαρξη της τηλεόρασης μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ή στο κατάστημα καφετέρια θα εισπράττουν χρήματα;
 3. Πως γνωρίζουν ότι τα προηγούμενα έτη είχα τηλεόραση;
 4. Ποιο θα είναι το αποδεικτικό τους στοιχείο;

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ

ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ BAR – ΚΑΦΕΝΕΙΑ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΒΑΣΗ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

 1. μέχρι 100 τ.μ. 234€
 2. 101 – 200 τ.μ. 308€
 3. 201 – 300 τ.μ. 410€
 4. 401 – 500 τ.μ. 645€
 5. 501 – 600 τ.μ. 792€
 6. 606 – 700 τ.μ. 1027€
 7. 701 και  άνω 1.173€

ΤΙΜΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΒΑΣΗ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ


thl 3

Μετά την αξιολόγηση των ανωτέρω ερωτημάτων θα επανέλθουμε άμεσα για το τι «μέλει γενέσθαι». Όπως συνάδελφοι θα προσέξατε στην απάντησή τους, εισπράττουν για πενταετία και μας κάνουν την χάρη και για ειδικές τιμές. Αυτοί φίλοι μου, είναι οι κυβερνώντες που όχι μόνο δεν στηρίζουν τον πλέον αποδοτικό κλάδο της χώρας, αλλά τον καταδικάζουν.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης καταστημάτων Εστίασης
και Διασκέδασης Δυτ. Μακεδονίας

Γρηγόριος Τσαπατάρης

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 9 Ιουνίου, 2016 at 22:13 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply