ier-708_7

Σοκαρισμένοι είναι οι πιστοί στον μικρό συνοικισμό του Αγίου Χριστοφόρου του Δήμου Παγγαίου από τη δράση του 34χρονου εφημέριου του που υπηρετούσε στον ομώνυμο ναό του Αγίου Χριστοφόρου.

Ο ιερέας συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας με τις κατηγορίες των διακεκριμένων κλοπών, της υπεξαίρεσης και παράβασης της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο 34χρονος ιερέας που χειροτονήθηκε πριν λίγα χρόνια από τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομο και του δόθηκε το οφίκιο του αρχιμανδρίτη, έχει ήδη τεθεί σε αργία από τον οικείο επίσκοπό της ιεράς μητρόπολης όπου υπηρετεί, ενώ ο ίδιος ο επίσκοπος του είχε αφαιρέσει το οφίκιο όταν ξεκίνησαν να ακούγονται διάφορα ενοχοποιητικά σχόλια για τη δράση του.

Ύστερα από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, κλοπές από δύο Ιερούς Ναούς και μία Ιερά Μονή, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα 1997 – αρχές του 2016, στους νομούς Καβάλας και Ιωαννίνων.

Από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι ο 34χρονος, το παραπάνω χρονικό διάστημα, αφαίρεσε από δύο Ναούς, στο νομό Καβάλας και μία Ιερά Μονή, στο νομό Ιωαννίνων, συνολικά: 15 ξύλινες εικόνες Αγίων, αποτμήματα λειψάνων Αγίων, ένα Ιερό Ευαγγέλιο και πλήθος εκκλησιαστικών αντικειμένων.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οικίες του 34χρονου και μία αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, καθώς επίσης ένα Ιερό Ευαγγέλιο, μια ξύλινη εικόνα και πλήθος εκκλησιαστικών αντικειμένων, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.

Το μεγαλύτερο μέρος των κατασχεθέντων αντικειμένων αποδόθηκε στους δικαιούχους του, ενώ ένα Ιερό Ευαγγέλιο, έξι ξύλινες εικόνες αγίων και 13 εκκλησιαστικά αντικείμενα, απεστάλησαν στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.