Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μουζάλας: Σε όλη την Ελλάδα ο καταμερισμός των προσφύγων

Μάιος 31st, 2016 by Χρήστος Μίμης

moyzalasΟ καταμερισμός των προσφύγων και μεταναστών θα γίνει σε όλη την Ελλάδα, βάσει

γεωγραφικών και πληθυσμιακών δεδομένων, διαμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μουζάλας στα τέλη Ιουνίου θα ξεκινήσει η κατασκευή καινούργιων καταυλισμών με σπιτάκια αντί σκηνές, στο πρότυπο του Ελαιώνα, και οι περισσότερες δομές προσωρινής φιλοξενίας θα διαλυθούν το Σεπτέμβρη.

Μετά την επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης, προτεραιότητα είναι η μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών από το Ελληνικό, μόλις δημιουργηθούν καινούργιες θέσεις, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρόσθεσε πως «οι διαδικασίες ασύλου προχωρούν, σε σχέση με το πού ήμασταν», λέγοντας πως «κάθε μέρα εξετάζονται 50 περιπτώσεις και από τις 6 Ιουνίου συνεργεία θα επισκέπτονται όλες τις δομές για το άσυλο.»

Αναφερόμενος στις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην φιλοξενία των ασυνόδευτων ανηλίκων, ο κ. Μουζάλας σημείωσε πως ως τα τέλη Ιουνίου θα έχουν διαμορφωθεί 800 θέσεις για να τους υποδεχτούν.

«Πρέπει να είμαστε λογικοί στο τι ταχύτητες μπορούμε να αναπτύξουμε», σχολίασε και δήλωσε ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές με τους ρυθμούς που προχωρούν τα ζητήματα στο προσφυγικό θέμα, προσθέτοντας πως μέχρι πέρσι η Ελλάδα δεν είχε καθόλου δομές και ξαφνικά μέσα σε 2,5 μήνες έπρεπε να διαχειριστεί 55.000-60.000 πρόσφυγες, όταν έκλεισαν τα σύνορα.

Ο κ. Μουζάλας εστίασε και στη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία, σημειώνοντας πως η επιτυχία της αποτελεί προαπαιτούμενο για αίσια έκβαση του προσφυγικού και δήλωσε: «Εμείς κάνουμε αυτά που υποσχεθήκαμε, το ίδιο μένει στην ΕΕ και την Τουρκία».

megatv

loading…

This entry was posted on Τρίτη, Μάιος 31st, 2016 at 14:18 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply