Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο 2ο Φεστιβάλ Τουρισμού 2016 στη Θεσσαλονίκη (εικόνες)

30 Μαΐου, 2016 by Χρήστος Μίμης

IMG_20160527_204255Με επιτυχία έληξε το 2ο Φεστιβάλ Τουρισμού 2016 στη Θεσσαλονίκη, το οποίο οργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης από 26 έως 29 Μαΐου 2016 στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε με δυναμική και ουσιαστική παρουσία στο φεστιβάλ σε συνεργασία με το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης και τη συνδρομή των Επιμελητηρίων Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας και των φορέων που εμπλέκονται στον τομέα του τουρισμού.

Το περίπτερο της Περιφέρειας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας-Πολιτισμού-Τουρισμού, Θ. Ζυμπίδης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης, Κ. Κυριακίδης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Καστοριάς, Χ. Καραταγλίδης, ο Υποδιοικητής του 3ου Σώματος Στρατού Υποστράτηγος Γρηγόρης Γρηγοριάδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε. Κοζάνης Φ. Κεχαγιάς και Π.Ε. Καστοριάς Αλίκη Ζήνδρου.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στοχεύοντας στον επανακαθορισμό της θέσης της στην εσωτερική τουριστική βιομηχανία με τη δημιουργία ενός διακριτού, ελκυστικού και αυθεντικού τουριστικού προϊόντος, το οποίο θα συνδέεται με την ταυτότητα της περιοχής και θα ενσωματώνει την εικόνα της, διασφαλίζοντας ποιότητα στην εμπειρία της αναψυχής, προσπάθησε μέσω της συμμετοχής της στο 2ο Φεστιβάλ Τουρισμού να αφήσει το στίγμα της και να δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις, οι οποίες θα μετουσιωθούν σε άμεσα και απτά αποτελέσματα. Η Περιφέρεια, με βάση τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία της περιοχής, σχεδιάζει την ανάπτυξη και προώθηση ενός τουριστικού προϊόντος, με ενιαία εικόνα και περιεχόμενο ως προορισμός ποιοτικών εναλλακτικών “εμπειριών” και απώτερο σκοπό την αύξηση της ελκυστικότητας, την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την άμβλυνση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων υπό τον όρο πάντοτε της αειφορικής διαχείρισης.

Η παρουσίαση της Δυτικής Μακεδονίας ως ενός ενιαίου εναλλακτικού προορισμού προωθήθηκε και μέσα από την ανάδειξη:

  1. των παραδοσιακών και τοπικών προϊόντων που διαθέτει, με τη γευσιγνωστική προβολή επιλεγμένων προϊόντων και όχημα τοπικές παραδοσιακές συνταγές, και
  2. παραδοσιακών δρωμένων και χορών από το χορευτικό συγκρότημα ΟΡΜΟΣ και τα Χάλκινα της Καστοριάς.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο Φεστιβάλ, με ένα άρτια διαμορφωμένο από λειτουργικής και αισθητικής άποψης περίπτερο, έδωσε ηχηρό παρόν, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου και θετικών κριτικών και είχε ως αποτέλεσμα, αφενός, την ανάδειξη του τουριστικού της πλούτου, της μοναδικής ποιότητας των προϊόντων της Δυτικομακεδονικής γης, των ιδιαίτερων παραδοσιακών δρώμενων και, αφετέρου, την προσπάθεια επανακαθορισμού της θέσης της, διεκδικώντας με αξιώσεις μερίδιο του εσωτερικού τουρισμού.

Δείτε εικόνες:

loading…

This entry was posted on Δευτέρα, 30 Μαΐου, 2016 at 21:17 and is filed under ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply