13312744_561209620727380_7621534740774817925_nΈνα ένα, καταρρίπτει όλα τα πανελλήνια ρεκόρ ο Μίλτος Τεντόγλου. Αυτή τη φορά είχε σειρά το ρεκόρ εφήβων και τα κατάφερε στα Παπαφλέσσεια πριν από λίγο.

Όπως γράφει το sportsfeed.gr, ο αθλητής του Βαγγέλη Παπανίκου έχει σταθεροποιηθεί τον τελευταίο καιρό σε άλματα πάνω από τα 7.90μ. Αυτό που κυνηγάει είναι το φράγμα των οκτώ μέτρων.

Μπορεί στην Καλαμάτα να μην τα κατάφερε ωστόσο όμως κατάφερε να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων του Λούη Τσάτουμα (7.93μ.) και μάλιστα στην ιδιαίτερη πατρίδα του κορυφαίου Έλληνα άλτη του μήκους όλων των εποχών.

Σύμφωνα με το Star-fm.gr o Τεντόγλου προσγειώθηκε στο 8.19μ. νόμιμα (+2,0) στην 6η προσπάθεια και μετά το πανελλήνιο ρεκόρ των παίδων, έκανε δικό του και αυτό των εφήβων, ενώ έκλεισε θέση και για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των ανδρών στο Άμστερνταμ καθως το όριο συμμετοχής είναι 7.95μ.

Ξανά:


Τί σημαίνει αυτή η επίδοση που έκανε ο 18χρονος Γρεβενιώτης αθλητής του Βαγγέλη Παπανίκου, την οποία σημείωσε με οριακό άνεμο +2,0; Κρατηθείτε:
– Πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων, καταρρίπτοντας το δικό 7.96μ. που έκανε πριν από λίγη ώρα.
– Επίτευξη ορίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (8.15μ. το όριο) και έγινε το 81ο μέλος της ελληνικής αποστολής και 21ο για τον στίβο.
– Επίτευξη ορίου για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών του Άμστερνταμ.
– Έγινε ο έκτος καλύτερος άνδρας όλων των εποχών στην Ελλάδα, μαζί με τον Σπύρο Βασδέκη.
– Είναι ο δεύτερος καλύτερος άνδρας στην Ευρώπη πίσω από τον Γκρεγκ Ράδερφορντ που έχει κάνει 8.30μ.
– Είναι ο 10ος άνδρας στον κόσμο μαζί με τον Αμερικανό Τζεφ Χέντερσον.
– Είναι ο καλύτερος έφηβος στην Ευρώπη με τον δεύτερο να υπολείπεται 63 πόντους!
– Είναι ο καλύτερος έφηβος στον κόσμο με τον δεύτερο, Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία από την Κούβα να έχει 7.96μ.!

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.