Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ για το μεταναστευτικό: «Τα Γρεβενά πρέπει να συμβάλλουν στην επίλυσή του, κατόπιν μιας σοβαρής και γόνιμης διαβούλευσης όλων των φορέων» … – «Όχι όμως στα Πατώματα» …

Μάιος 26th, 2016 by Χρήστος Μίμης

syriza grebenon  ΣΥΡΙΖΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝΟ Νομός μας με τους δύο  Δήμους και την Αντιπεριφέρεια με τους φορείς και τους πολίτες του,

απέδειξε στο προηγούμενο διάστημα, πως διακατέχεται από πλούσια αισθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Το μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας (χωρίς να είναι υπαίτια για την δημιουργία του), πρέπει να αντιμετωπισθεί με όρους  που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες , αλλά κυρίως με όρους ανθρωπιάς.

Τα Γρεβενά πρέπει να συμβάλλουν στην επίλυσή του, κατόπιν μιας σοβαρής και γόνιμης διαβούλευσης όλων των φορέων και της κοινωνίας παρούσης , με ειλικρινή διάθεση , χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες, χωρίς την προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών χωρίς γενικούς αφορισμούς και στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων όπως:

  • Η εξεύρεση ενός χώρου που θα πληροί στοιχειώδεις υποδομές και δεν θα δημιουργεί θέματα ιδιοκτησιακού χαρακτήρα, όπως τα Πατώματα.
  • Ο προσδιορισμός του αριθμού των προς εγκατάσταση προσφύγων, ο οποίος θα προκύπτει μέσα από τον σχεδιασμό της Περιφέρειας για μια ισομερή κατανομή σε όλους τους Νομούς και με κριτήρια πληθυσμιακά κ.α.
  • Η εξασφάλιση από την πολιτεία ότι θα διαμορφωθούν οι κατάλληλοι χώροι και οι κατάλληλες συνθήκες , για την αξιοπρεπή διαβίωση των προσφύγων
  • Η εξασφάλιση από την πολιτεία ότι θα υποστηριχθούν οι δομές του Νομού που θα κληθούν να σηκώσουν μεγαλύτερο βάρος, όπως το Νοσοκομείο, οι Δήμοι , η αστυνομία.
  • Η βούληση των ξενοδόχων του νομού για την φιλοξενία προσφύγων.

Η χώρα μας σηκώνει ένα βάρος που δεν της αναλογεί, δεν πρέπει να γίνει το ίδιο και με το νομό μας, αυτό όμως δεν μπορεί να επιτευχθεί με γενικές αρνήσεις , αλλά με συζήτηση και συνεννόηση.

Η ΓΡΑΜ.ΤΗΣ  Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, Μάιος 26th, 2016 at 21:47 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply