Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συναυλία ΧΟΡΩΔΙΑΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ στις φυλακές Γρεβενών

Μάιος 25th, 2016 by Χρήστος Μίμης

Η ευαισθησία που διέπει την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης με την εξήντα και δύο χρόνων πολυσύνθετη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα και πέρα του Ελλαδικού ορίζοντα, υλοποιείται με μία ακόμη εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα.

Αυτή τη φορά παρουσιάζοντας τη συναυλία με έργα του μεγάλου λαϊκού δημιουργού Βασίλη Τσιτσάνη, με ακροατήριο τους έγκλειστους συνανθρώπους μας των φυλακών Γρεβενών. Άλλωστε η μουσική δεν έχει φραγμούς, σύνορα και όρια.

Η συναυλία της χορωδίας και ορχήστρας της Ε.Π.Μ. Κατερίνης πραγματοποιείται την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στις 12 το μεσημέρι και εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του σωφρονιστικού καταστήματος των Γρεβενών για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων, με γνώμονα την αξιοπρέπεια, τον ανθρωπισμό και την ενίσχυση της επανένταξης τους.ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

Η εκδήλωση φέρει τον τίτλο «ουζερί Τσιτσάνης», παρουσιάζει μέρος του σημαντικού έργου του κορυφαίου λαϊκού συνθέτη με απόδοση των τραγουδιών από σολίστες, χορωδούς και ορχήστρα της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, σε μουσική διεύθυνση του μαέστρου Ευθύμιου Μαυρίδη.

Με αφορμή την συναυλία ο κ. Μαυρίδης, επισημαίνει: «Η χορωδία και γενικότερα η Εστία πέρα από το πολιτιστικό πλαίσιο, κινείται με κατευθυντήρια αναφορά την προσφορά στο κοινωνικό περιβάλλον, δημιουργώντας και παρουσιάζοντας μουσικά και όχι μόνο σύνολα με όλο το φάσμα του μουσικού ορίζοντα. Με ξεχωριστή χαρά και ικανοποίηση αποδεχθήκαμε να συνεργαστούμε με τις δημιουργικές δομές των φυλακών Γρεβενών, που ορθά κινούνται στη φιλοσοφία της μη αποκοπής των κρατουμένων από τον κοινωνικό ιστό. Το ακροατήριο του σωφρονιστικού ιδρύματος της παραμεθόριας Μακεδονικής πόλης θα απολαύσει το αφιέρωμα που ετοιμάσαμε πρόσφατα, με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του λαϊκού μας δημιουργού Βασίλη Τσιτσάνη, ενός έργου που παραμένει πάντα επίκαιρο και διαχρονικό.»

Στην ενορχήστρωση της συναυλίας ο Χαράλαμπος Ναβροζίδης και στην τεχνική υποστήριξη οι Δημήτριος Τσακνάκης και Αθανάσιος Μπατάλας.

Τραγουδούν, Μαρία Δραγασιά και Δημήτριος Δριστάς.
Παρουσίαση-ροή προγράμματος, Περικλής Χατζηγιάννης.
Καλλιτεχνική διεύθυνση, Ευθύμιος Μαυρίδης.

This entry was posted on Τετάρτη, Μάιος 25th, 2016 at 13:52 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply