tsipras.21.5.708

Το τελευταίο χιλιόμετρο για το κλείσιμο της αξιολόγησης διανύει η κυβέρνηση και σήμερα εισάγεται στην Ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο-σκούπα, με σκοπό αύριο το απόγευμα να διεξαχθεί η ψηφοφορία.

Το κυβερνητικό επιτελείο εκπέμπει αισιοδοξία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, χωρίς όμως να λείπουν και οι προβληματισμοί για τις πιέσεις των δανειστών που εξακολουθούν να υφίστανται. «Το θέμα είναι πώς θα κλείσει» έλεγε χαρακτηριστικά υπουργός εξηγώντας ότι μένει να φανεί ποιο θα είναι το ύψος της δόσης που θα εκταμιευθεί και ποια θέματα θα μείνουν ανοιχτά για τον Οκτώβριο.

Το βλέμμα του πρωθυπουργού, πάντως, είναι ολωσδιόλου στραμμένο στην έκβαση της κρίσιμης συνεδρίασης του eurogroup με το στενό του περιβάλλον να εξηγεί στο iefimerida.gr πως: «εμείς ό,τι είχαμε να κάνουμε το κάναμε».

Σκληρό ροκ από ΣΥΡΙΖΑ- Συμπαγής η ΚΟ

Όπως όλα δείχνουν, πάντως, το επόμενο 48ωρο οι τόνοι της αντιπαράθεσης θα ανέβουν στα ύψη και το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή θα χτυπήσει… κόκκινο.

Εν αναμονή του «ναι» από τους 153 στο πολυνομοσχέδιο, το Μαξίμου δίνει το στίγμα του. Χαρακτηριστική είναι η άποψη που κυριαρχεί στους κόλπους της κυβέρνησης ότι «υπάρχουν φόροι και δυσκολίες που είναι κομμάτι της συμφωνίας». Ωστόσο, στέκονται στο ότι πρόκειται για τον τελευταίο κάβο προκειμένου να φύγει ένα τεράστιο βάρος που κουβαλούν υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολλούς μήνες. Κοινοβουλευτικές πηγές αναφέρουν ότι οι τεκμηριώσεις στους βουλευτές είναι συνεχείς αφού θέλουν να σφυροκοπήσουν την αντιπολίτευση «πατώντας» πάνω στα πολλαπλάσια δις. μέτρων που έφεραν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Το βλέμμα στην «επόμενη μέρα»

Με δεδομένο τέλος ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και θα βγει λευκός καπνός το βράδυ της 24ης Μαΐου, η κυβέρνηση δίνει το στίγμα και για την επόμενη μέρα. Ο σχεδιασμός, περιλαμβάνει έμφαση στην ανάπτυξη και στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου με στόχο την κοινωνική δικαιοσύνη.

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.