opap_9

Φωτογραφική διάταξη υπέρ των στοιχηματικών διαδικτυακών εταιρειών και κατά του ΟΠΑΠ, προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή.

Φαινομενικά η διάταξη αυξάνει από το 30 στο 35% κλιμακωτά και για κάποιον που δεν γνωρίζει «ακούγεται» λογικό ανάλογα των μικτών εσόδων να αυξάνεται προοδευτικά και ο φόρος. Δηλαδή παραμένει το 30% η συμμετοχή του Δημοσίου για μικτό κέρδος μέχρι τα 100 εκατ. ευρώ και αυξάνεται στο 32,5% για το τμήμα του μικτού κέρδους που υπερβαίνει το ποσό των 100 εκατ. ευρώ και μέχρι τα 200 εκατ. ευρώ. Μάλιστα αυξάνεται στο 35% για το τμήμα του μικτού κέρδους που υπερβαίνει το ποσό των 200 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι όλες οι στοιχηματικές εταιρίες του διαδικτύου που λειτουργούν υπό προσωρινό καθεστώς και δηλώνουν ψίχουλα, θα φορολογηθούν με το 30% ενώ ο ΟΠΑΠ με 35%!

Είναι χαρακτηριστικό πως ο ΟΠΑΠ εμφάνισε μικτά έσοδα 1,1 δισ. ευρώ, όταν οι διαδικτυακοί πάροχοι που έχουν υπαχθεί στο μεταβατικό καθεστώς, κατά δήλωσή τους στην ΕΕΕΠ (στοιχεία παρείχαν οι 21 από τις 24 εταιρείες του μεταβατικού καθεστώτος) είχαν στο σύνολο τους ακαθάριστα έσοδα ύψους 116 εκατ. ευρώ. Το 1,1 δις θα φορολογηθεί με συντελεστή 35% και όλες οι 24 εταιρίες με 30%.


iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.