ast-708_7

Δύο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν ελαφρά στη διάρκεια των επεισοδίων στην Ειδομένη που έγιναν το βράδυ της Τετάρτης.

Οι αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ από τον άτυπο καταυλισμό στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ αποχώρησε προσωρινά η ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

«Η ομάδα αποχώρησε προσωρινά για λόγους ασφαλείας, όπως γίνεται πάντα σε τέτοιου είδους περιπτώσεις», εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Βίκυ Μαρκολέφα από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Η ένταση ξεκίνησε γύρω στις 8 το βράδυ, όταν ομάδα περίπου 300 προσφύγων και μεταναστών -σύμφωνα με την αστυνομία- μετακίνησε εγκαταλελειμμένο βαγόνι προς τις διμοιρίες των αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ., που βρίσκονται καθημερινά στην ισόπεδη διάβαση. Καθώς το βαγόνι κατευθύνονταν προς το μέρος τους, οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σε ρίψη χημικών προκειμένου να διαλύσουν την ομάδα που συμμετείχε σ’ αυτήν την ενέργεια. Προς στιγμήν φάνηκε να αποκλιμακώνεται η ένταση, αλλά στη συνέχεια οι πρόσφυγες και μετανάστες ανασυγκροτήθηκαν και συνέχισαν να σπρώχνουν το βαγόνι, ενώ ακολούθησε νέος γύρος ρίψης χημικών από τους αστυνομικούς, με την άλλη πλευρά να πετάει προς το μέρος τους πέτρες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, έγινε και περιορισμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης από αστυνομικούς.

Η ένταση αποκλιμακώθηκε γύρω στις 11 το βράδυ, όταν άρχισε να διαλύεται το συγκεντρωμένο πλήθος.

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.