Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέα δικαίωση για τους ενστόλους στο ΣτΕ -Τι έκρινε το δικαστήριο για τις περικοπές

15 Μαΐου, 2016 by Σταματίνα

enstoloi-708_2

Νέα δικαίωση για τους ένστολους από την ολομέλεια του ΣτΕ η οποία έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η μερική αποκατάσταση των μισθών των στρατιωτικών η οποία αποφασίστηκε το 2014 και με υπουργική απόφαση διαμόρφωσε τις αποδοχές τους και κατά συνέπεια τα επιδόματα και τις συντάξεις τους σε χαμηλότερα κατά 50% επίπεδα από τα προβλεπόμενα στο νέο μισθολόγιο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε δικαιώσει και πάλι τους ενστόλους κρίνοντας ότι η αναδρομική περικοπή των μισθών τους από την 1η Αυγούστου του 2012 είναι αντισυνταγματική και πως πρέπει να επανέλθουν στα προ του Αυγούστου του 2012 μισθολογικά επίπεδα (δηλαδή στα μισθολογικά επίπεδα του Ιουλίου του 2012).

Στη συνέχεια με νόμο του 2014 προσδιορίστηκαν οι νέοι συντελεστές των βασικών μισθών  οι οποίοι ωστόσο είχαν  υποστεί μειώσεις γύρω στο 50%.

Σήμερα, η ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι τόσο ο νόμος 4307/2014, όσο και η επίμαχη υπουργική απόφαση με την οποία αναπροσαρμόστηκαν οι μισθοί είναι αντισυνταγματικοί.

Η απόφαση της ολομέλεια της επικρατείας αφορά μόνο τους ενστόλους που προσέφυγαν στο ανώτερο δικαστήριο.

iefimerida


loading…

This entry was posted on Κυριακή, 15 Μαΐου, 2016 at 07:23 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply