Περιληπτική Ενημέρωση
ΣΕΙΣΜΟΣ 17
Για να θυμούνται οι παλιοί και να γνωρίζουν οι νέοι.
Για να μάθουν οι πολίτες να αξιολογούν

Την 13/5/1995 ημέρα Σάββατο και ώρα 12 παρα 10 το μεσημέρι σφοδρός σεισμός των 6,6 ρίχτερ κτυπά τη περιοχή Γρεβενών- Κοζάνης. Οι καταστροφές στο κτιριακό δυναμικό του Νομού τεράστιες αλλά, ευτυχώς, χωρίς θύματα.

Ο Βουλευτής του Νομού μας Κυριάκος Ταταρίδης Αρχιτέκτων Μηχανικός, Γραμματέας του κοινοβουλευτικόυ Τομέα του ΥΠ.Ε.ΧΩ.ΔΕ. και στενός συνεργάτης του κ. Λαλιώτη σχεδιάζει και εισηγείται μια πρωτοποριακή επιχείρηση συνολικής ανασυγκρότησης του Νομού με πρότυπες πολιτικές που στη συνέχεια απεδείχθησαν και πρωτοποριακές για όλον τον κόσμο.

Ο κ. Ταταρίδης έχοντας απέναντι του τρείς μεγάλες καρδιές πολιτικών του συναδέλφων του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Λαλιώτη και του Γιάννη Τσαλίδη καταφέρνει να γίνουν δεκτές οι προτάσεις του στο σύνολο τους για να αλλάξει, έτσι, η μορφή απ’ άκρον σ’ άκρον όλος ο Νομός μας.

Εκτός από τα «κόκκινα» και «κίτρινα» κτίρια με τα δάνεια ανακατασκευής και επισκευής στα Γρεβενά θεσπίστηκαν επιπλέον:

Α) Τα 1500 συμβατικά σπίτια που δόθηκαν ΔΩΡΕΑΝ κυρίως σε γερασμένα νοικοκυριά που δεν διέθεταν χρόνο και χρήμα να κατασκευάσουν μόνοι τους τα σπίτια τους. Εδώ να προσθέσουμε δεκάδες συμβατικές αίθουσες σχολείων καθώς και  το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών με δαπάνη της Βουλής των Ελλήνων.

Β) Τα «ευτελή υλικά» ως προληπτικό μέτρο για μελλοντικό σεισμό και την αναγέννηση των εγκαταλελειμμένων ορεινών κοινοτήτων με αποτέλεσμα 5.500 νέα σπίτια να αλλάξουν κυριολεκτικά την όψη των χωριών μας. Εδώ να προσθέσουμε δεκάδες εκκλησίες και την αποκατάσταση της Μονής της Ζάβορδας.

Γ) Το ΟΠΑΝΓΚ το αναπτυξιακό πρόγραμμα ύψους 40 δις δραχμών για την κατασκευή όλων των υποδομών του Νομού που έλειπαν από τον τόπο μας για πολλά χρόνια.

Κατασκευάστηκαν μέσω αυτού εξ’ ολοκλήρου ή και συμπληρωματικά:

  • Το Κέντρο Νοσηλευτών
  • Η Νομαρχία
  • Το Πνευματικό Κέντρο
  • Το ΤΕΙ
  • Οι εργασίες εγκιβωτισμού και καλλωπισμού του Γρεβενίτη ποταμού.
  • Δεκάδες δρόμοι που ολοκλήρωσαν το οδικό δίκτυο του Νομού.
  • Υδρεύσεις, αποχετεύσεις, γεωφράγματα, αναπλάσεις και εκατοντάδες άλλα μικρότερα έργα.

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω μαζί με την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου του Ν. Γρεβενών το οποίο ο κ. Ταταρίδης πέτυχε μέσου του 2ου ΠΕΠ και την Εγνατία Οδό για την οποία ο κ. Ταταρίδης συμμετείχε στον σχεδιασμό και στην όδευσή της, ήταν τα Γρεβενά σήμερα να διαθέτουν τα πάντα.

Με εκτίμηση και τιμή

Κυριάκος Δ. Ταταρίδης

Πρώην Βουλευτής

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.