Η Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή (ΕΚΠ) της Άνοιξης… – Κυριακή 8 Μαΐου 2016
DSC00159
Η πρώτη εν Ελλάδι ιδιωτική Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή είναι πλέον γεγονός, αφού εξεδόθησαν όλες οι

προβλεπόμενες άδειες εκ μέρους των αρμοδίων Αρχών. Αφορά έκταση 3.000 στρεμμάτων δρυοδάσους και αγρών και συμπίπτει με το ανατολικό τμήμα του Ιδιωτικού Δασοκτήματος “Ξηρός” ιδιοκτησίας των αδελφών Ξηρού στην περιοχή Άνοιξης Γρεβενών περίπου 8 χλμ. βορείως του Αγιόφυλλου Τρικάλων.


Η Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή (ΕΚΠ) της Άνοιξης είναι προϊόν πολύμοχθης και πολυετούς προσπάθειας της Εταιρείας Κτήμα Άνοιξη ΑΕ,η οποία μισθώνει την περιοχή από τους ιδιοκτήτες και η οποία έχει ως όραμα την ανάδειξη της ομορφιάς της περιοχής και την δημιουργία μιας πρωτοποριακής για τα ελληνικά δεδομένα επιχείρησης σκοπόν εχούσης να δώσει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και αξιοποίηση όλης της περιοχής Χασίων Γρεβενών.

Την 8 Μαΐου έλαβον χώρα τα εγκαίνια της ΕΚΠ παρουσία του Προέδρου της Εταιρείας κ.Ελευθ. Σταματόπουλου, του Αντιπροέδρου κ. Ευ. Παπαλιού, εκπροσώπων της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών,του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και πλήθους φίλων.

Η ανεξέλεγκτη από δεκαετιών θήρα έχει μειώσει δραματικά τον ζωικό πλούτο της ελληνικής φύσης, ο οποίος αποτελεί πλούτο όλου του ελληνικού λαού, η δε λαθροθηρία έχει γίνει μάστιγα της υπαίθρου. Είναι καιρός η χώρα μας να προσαρμοσθεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα όσον αφορά στην θήρα και να την οργανώσει σε ελεγχόμενες περιοχές,ούτως ώστε ο ζωικός μας πλούτος να αναπαράγεται κανονικά και να αυξάνεται θηρευόμενος με τρόπο ελεγχόμενο και σοβαρό. Ιδού λοιπόν ένα πεδίο μεταρρυθμίσεων.

Η ΕΚΠ Άνοιξης φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο ανάδειξης αυτού ακριβώς του είδους της θήρας και ανάδειξης επίσης εναλλακτικών τρόπων ανάπτυξης των τοπικών οικονομιών σε μια εποχή που η οικονομική ανάπτυξη είναι το κυρίως ζητούμενο.

Το αντικείμενο θα αφορά σε πτερωτά και τριχωτά θηράματα με την κυνηγετική περίοδο να έχει ρυθμισθεί από 15 Ιουλίου μέχρι την 10 Μαρτίου του εκάστοτε επομένου έτους.

Οι συνεργάτες και οι φίλοι της Εταιρείας εύχονται στην τελευταία κάθε επιτυχία στο έργο της.

Ιωάννης Ξηρός

Συνιδιοκτήτης Δασοκτήματος “Ξηρός”

Ελευθέριος Σταματόπουλος:

Ο ασκών καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας
Βασίλειος Πολ. Μιχελάκης:

Η κοπή της κορδέλας:

Οι δημιουργοί της ομώνυμης εταιρείας Κτήμα Ανοιξης Γρεβενών ΑΕ, που ιδρύθηκε το 2009, είναι ο κ. Μιχάλης Στεργίου εμπνευστής του πρότζεκτ προ 15ετίας, που μαζί με τον επιχειρηματία κ. Βαγγέλη Παπαλιό αποτελούν τους βασικούς μετόχους και ο δασολόγος κ. Ελευθέριος Σταματόπουλος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους με κίνητρο την αγάπη τους για το κυνήγι και το επιχειρείν μέσω του οποίου θέλουν να αναπτύξουν ένα πρωτοποριακό για τη χώρα επιχειρηματικό σχέδιο, ακόμη και στους χαλεπούς καιρούς που διανύει η χώρα και παρά τις όποιες δυσκολίες ανακύπτουν στην προσπάθεια υλοποίησής του, όπως υπογραμμίζουν.
Δείτε εικόνες:


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.