Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επαγγελματικό Επιμελητήριο για ασφαλιστικό: Η χαριστική βολή σε όσους επιβίωσαν στα χρόνια της κρίσης

7 Μαΐου, 2016 by Σταματίνα

eea-708

Τη χαριστική βολή σε όσους κατάφεραν να επιβιώσουν στα χρόνια της κρίσης δίνει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ενώ μεγάλοι χαμένοι είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

«Κακώς τη μεταρρύθμιση αυτή την αποκαλούμε ασφαλιστική. Ασφαληστρική είναι καθώς αποτελεί μέρος της φορολογικής επιδρομής σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Μεγάλοι χαμένοι βέβαια οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι που θα δουν τις συντάξεις τους να πετσοκόβονται και τις εισφορές τους να απογειώνονται» σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Χατζηθεοδοσίου και συμπληρώνει:

«Πρόκειται για τη χαριστική βολή σε όσους κατάφεραν μέχρι σήμερα να μείνουν όρθιοι στα χρόνια της κρίσης, αφού θα δουν το μεγαλύτερο ποσοστό των όποιων εισοδημάτων τους να καταλήγει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στα κρατικά ταμεία. Ας το καταλάβουν πια οι κυβερνώντες. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη φτωχοποίηση. Τέτοιου είδους πολιτικές δεν αποτελούν μέρος της λύσης του προβλήματος, αλλά ταφόπλακα των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων. Και βέβαια δε λύνει κανένα ασφαλιστικό, καθώς σε λίγα χρόνια θα μιλάμε και πάλι για ανάγκη λήψης νέων μέτρων. Χωρίς αναπτυξιακές πολιτικές δεν υπάρχει κανένα μέλλον. Αυτή είναι η Ελλάδα που ονειρευόμαστε;»

iefimerida


loading…

This entry was posted on Σάββατο, 7 Μαΐου, 2016 at 19:11 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply