insta-708_0

Ένα δεκάχρονο αγόρι από τη Φινλανδία που ονομάζεται Jani κέρδισε σχεδόν 8.700 ευρώ επειδή ανακάλυψε ένα κενό στην ασφάλεια του Instagram.

Το αγόρι, που τεχνικά απαγορεύεται ακόμα και να κάνει λογαριασμό στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο για τα επόμενα 3 χρόνια, ανακάλυψε ένα bug που του επέτρεπε να διαγράφει τα σχόλια που έκαναν άλλοι χρήστες.

Το ζήτημα επιλύθηκε «αμέσως» μόλις ανακαλύφθηκε ανέφερε το Facebook στο οποίο ανήκει το Instagram. O μικρός Jani στη συνέχεια επιβραβεύτηκε για την ανακάλυψή του και έγινε έτσι ο νεαρότερος άνθρωπος που έχει λάβει ποτέ ένα βραβείο της εταιρείας για όσους ανακαλύπτουν παρόμοια προβλήματα.

Η ανακάλυψη από τον 10χρονο έγινε τον περασμένο Φλεβάρη. Αμέσως, ο ίδιος έστειλε e mail στο Facebook ενημερώνοντας για αυτή. Στη συνέχεια, οι υπεύθυνοι ασφαλείας του κοινωνικού δικτύου, δημιούργησαν ένα λογαριασμό στον Jani ώστε να αποδείξει τη θεωρία του, κάτι που τελικά έκανε.

Ο μικρός μίλησε στην φινλανδική εφημερίδα Iltalehti και δήλωσε ότι με λεφτά που κέρδισε σχεδιάζει να αγοράσει ένα καινούριο ποδήλατο, εξοπλισμό για ποδόσφαιρο και νέους υπολογιστές για τα αδέρφια του.

Από την πλευρά του το Facebook ανέφερε στο BBC ότι από 2011 έχει 4,3 εκατομμύρια ευρώ για παρόμοια περιστατικά. Πρόκειται για μία κίνηση στην οποία προχωράνε πολλές εταιρείες προσφέροντας ένα οικονομικό κίνητρο για τους επαγγελματίες της ασφάλειας – και για μικρά παιδιά, προφανώς – να μοιραστούν ατέλειες αντί να τις πουλήσουν στη μαύρη αγορά.

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.