morganΟι τιμές των μετοχών των ελληνικών τραπεζών μπορούν να αυξηθούν

90% από τα σημερινά τους επίπεδα και τα spreads των ελληνικών ομολόγων να μειωθούν, εάν η Ελλάδα και οι πιστωτές της καταλήξουν σε συμφωνία, αναφέρει σε έκθεσή της η Morgan Stanley, προσθέτοντας ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναβάθμισε τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών σε overweight (σύσταση για αναλογικά μεγαλύτερη συμμετοχή τους σε επενδυτικά χαρτοφυλάκια), σημειώνοντας ότι οι τρέχουσες αξιολογήσεις τους δεν αποτυπώνουν τη μείωση στα spreads των ομολόγων που θα ακολουθήσουν μία συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της και αντανακλούν μία υπερβολικά απαισιόδοξη άποψη αναφορικά με τους στόχους για την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών.

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ανοίξει το δρόμο για να καταστούν επιλέξιμα τα ελληνικά ομόλογα για αγορά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματός της, να αρθούν οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων και στην ανάκαμψη της οικονομίας, αναφέρει η
Morgan Stanley.

«Δεν θα είναι εύκολο και είναι πιθανόν να μην είναι καθόλου ομαλό», δήλωσαν αναλυτές της τράπεζες. Ωστόσο, θεωρούν ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο.

αμπε

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.