Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι 5 λόγοι για να διαβάζεις περισσότερα βιβλία

3 Μαΐου, 2016 by Σταματίνα

vivlio_708

Αποδεδειγμένα τo βιβλίο είναι η καλύτερη παρέα κρατώντας συντροφιά στον άνθρωπο και περνώντας ευχάριστα και ποιοτικά τον χρόνο του.

Σε περίπτωση που δεν έχετε πειστεί, οι παρακάτω λόγοι θα σας παροτρύνουν να αφιερώσετε λίγο από τον ελεύθερο σας χρόνο για να διαβάσετε ένα βιβλίο:

  • Γνώση

Το διάβασμα είναι γνώση. Κάθε βιβλίο σε διδάσκει, ακόμη και αν πρόκειται για κάποιο ερωτικό μυθιστόρημα, που δεν το γνώριζες. Οι γενικές γνώσεις από τις οποίες μπορεί κάποιος να ωφεληθεί από την ανάγνωση βιβλίων είναι πολλές και μπορούν μελλοντικά να του φανούν αρκετά χρήσιμες.

  • Λεξιλόγιο

Η ανάγνωση βιβλίων συμβάλλει στην επέκταση του λεξιλογίου καθώς και στη βελτίωση του συντακτικού του αναγνώστη.

  • Καταπολέμηση του άγχους

Ένα καλό βιβλίο, μετά από μια έντονη ημέρα εργασίας, είναι ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση του άγχους. Από τις πρώτες σελίδες το μυαλό του αναγνώστη ταξιδεύει και τα άγχη της καθημερινότητας παραμερίζονται έστω και για λίγο.

  • Καταπολέμηση της αϋπνίας

Το διάβασμα ενός καλού βιβλίου λίγες ώρες πριν από τον ύπνο μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό για όσους έχουν προβλήματα αϋπνίας.

  • Ενδυνάμωση της σκέψης

Το διάβασμα των βιβλίων βοηθάει σημαντικά στη βελτίωση της μνήμης. Με το πέρασμα των χρόνων η μνήμη αρχίζει να φθείρεται, ενώ το διάβασμα είναι ένας τρόπος για να καθυστερήσει η αυτή τη φθορά.

iefimerida


loading…

This entry was posted on Τρίτη, 3 Μαΐου, 2016 at 14:44 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply