aytokinhtaΚορυφώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, με χιλιάδες Αθηναίους να έχουν εγκαταλείψει την πρωτεύουσα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, η φετινή έξοδος από τις εθνικές οδούς Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας είναι έως τώρα αυξημένη κατά 10% και 15% αντίστοιχα, σε σχέση με πέρυσι. Δείγμα ότι φέτος πολλοί περισσότεροι εκδρομείς έφυγαν για να περάσουν το Πάσχα στην ελληνική επαρχία με κάθε μέσο. Αλλωστε και η κίνηση στις βασικές εθνικές οδούς είναι μεγάλη, ενώ αυξημένη καταγράφεται και η μετακίνηση με πλοία και αεροπλάνα. Το μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Αθήνας κοντά στις εξόδους των εθνικών οδών προς Κόρινθο και Λαμία ήταν έντονο από νωρίς το πρωί, ενώ αυξημένη ήταν η ροή των εκδρομέων και προς το λιμάνι του Πειραιά, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τους σταθμούς ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων.


Η κίνηση σε Ελευσίνα και Αφίδνες

Συγκεκριμένα, μέχρι χθες το πρωί από τα διόδια της Ελευσίνας έχουν περάσει 85.000 οχήματα και από των Αφιδνών 60.000 οχήματα. Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία, η οποία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου. Η κυκλοφορία διεξάγεται ομαλά σε όλο το εθνικό δίκτυο, όπως τόνισε εκπρόσωπος της Τροχαίας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ενώ είναι αυξημένα τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε όλη τη χώρα.

Μεγάλη κινητικότητα στο λιμάνι και στα τρένα

Εντονη κινητικότητα παρατηρείται στο λιμάνι του Πειραιά από όπου αναχωρούν συνεχώς πλοία για τα νησιά. Οι πληρότητες που καταγράφονται είναι σημαντικά ενισχυμένες σε σχέση με πέρυσι, ενώ στο 100% καταγράφεται η πληρότητα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ που έβαλε φέτος περισσότερα δρομολόγια στο πασχαλινό πρόγραμμα της. Σημειώνεται ότι τα τρένα θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 6 το απόγευμα του Μ. Σαββάτου έως και τις 10 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα λόγω της απεργίας στην οποία προχωρά η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης.

Χιλιάδες φεύγουν με ΚΤΕΛ και αεροπλάνα

Χωρίς προβλήματα ή καθυστερήσεις αναχωρούν τα ΚΤΕΛ από τον σταθμό του Κηφισού, ενώ έχουν δρομολογηθεί επιπλέον λεωφορεία προκειμένου να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση των ημερών. Η φετινή επιβατική κίνηση στα ΚΤΕΛ Κηφισού καταγράφεται ενισχυμένη κατά 10%-15% σε σχέση με πέρυσι, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού, Σοφοκλής Φάτσιος. Εντονη καταγράφεται και η αεροπορική κίνηση, καθώς από χθες μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα πρόκειται να πραγματοποιηθούν 2.950 πτήσεις, εκ των οποίων οι 2.872 είναι προγραμματισμένες και οι 72 ναυλωμένες.

Υπό βροχή η έξοδος στη Θεσσαλονίκη

Με κανονικούς ρυθμούς, αν και υπό βροχή, συνεχίζεται και σήμερα η έξοδος των εκδρομέων από τη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό του Πάσχα. Την Μ.Παρασκευή, σε όλο το οδικό δίκτυο του Νομού Θεσσαλονίκης (Νέα Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, Παλαιά Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών, Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Πολυγύρου, Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, Εγνατία Οδός) κινήθηκαν περισσότερα από 83.000 οχήματα. Συγκεκριμένα, το προηγούμενο 24ωρο εξήλθαν από τη Θεσσαλονίκη 43.450 αυτοκίνητα και εισήλθαν συνολικά 40.350.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, ειδικά συνεργεία θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία, όπου αυτό απαιτηθεί,ενώ έχουν δοθεί εντολές στο προσωπικό για αυστηρή εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην παραβίαση του ορίου ταχύτητας, την οδήγηση υπό την επιρροή αλκοόλ, την αντικανονική προσπέραση, την οδήγηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, αλλά και τη χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.