gnwstos-manager-708

Στα «δίχτυα» της αστυνομίας έπεσε 64χρονος καλλιτεχνικός μάνατζερ, που βρισκόταν ως καλεσμένος σε τηλεοπτικές εκπομπές, κατηγορούμενος από αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, για προώθηση γνωστών μοντέλων από Ελλάδα και εξωτερικό σε ερωτικό γραφείο της Γαλλίας.

Ο μάνατζερ, που έχει συλληφθεί στο παρελθόν για μαστροπεία αλλά και για διευκόλυνση αλλότρια ακολασία, τους τελευταίους μήνες είχε διακόψει τη συνεργασία του με το κύκλωμα, ενώ είχε διαθέσει και δύο προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών για τη διαχείριση ερωτικών ιστοσελίδων μέσω των οποίων κλείνονταν τα ραντεβού.


Από τα ραντεβού είχε υπέρογκα κέρδη, καθώς οι τουλάχιστον 30 γυναίκες για κάθε ώρα ερωτικής συνεύρεσης λάμβαναν από 100 μέχρι 150 ευρώ. Σε περίπτωση που κάποιος ήθελε το μοντέλο για μία ημέρα το ποσό μπορεί να ανέβαινε και στα 1.000 ευρώ.

Τα δικά του ημερήσια κέρδη άγγιζαν τα 2.000 ευρώ, με το υπόλοιπο ποσό να μοιράζεται στους συνεργάτες τους.

Οπως αναφέρουν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, τα κέρδη του κυκλώματος την ημέρα κυμαίνονταν μεταξύ των 4.000-5.000 ευρώ από τα τουλάχιστον 50 ραντεβού. Το μηνιαίο εισόδημα ξεπερνούσε τις 150.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, ο 64χρονος διατηρούσε και εστιατόριο στο Γκάζι, το οποίο ήταν στο όνομα της πρώην γυναίκας του. Αν και ζημιογόνο το κρατούσε για ξέπλυμα των χρημάτων από τα έσοδα του κυκλώματος, ενώ είχε και πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό.

Το κύκλωμα διατηρούσε πέντε γραφεία, δύο σε Αθήνα και τα άλλα σε Θεσσαλονίκη, Γαλλία και Γερμανία, με τις αγγελίες των γυναικών να βρίσκονται σε δεκάδες ιστοσελίδες.

Η δημιουργία, η διαχείριση και η συντήρηση των ιστοσελίδων γινόταν από τουλάχιστον 5 προγραμματιστές. Για τα ραντεβού εργάζονταν οκτώ τηλεφωνήτριες, σε δύο τηλεφωνικά κέντρα στην Καλλιθέα.

Από τους κατηγορούμενες τέσσερις εντόπιζαν τις γυναίκες, είτε σε χώρες του εξωτερικού, κυρίως από Σλοβενία, Ρωσία, Αλβανία, είτε στην Ελλάδα, και τις έπειθαν να εργαστούν γι’ αυτούς.

Οι αρχές συνέλαβαν 17 μέλη της σπείρας -6 Έλληνες και 11 αλλοδαποί- μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη 13 -7 Έλληνες και 6 αλλοδαποί- που είναι κατηγορούμενοι.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν 11 αυτοκίνητα, 16 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 142 κινητά τηλέφωνα και 3.240 ευρώ, ενώ εντοπίστηκαν ιδιόχειρες σημειώσεις σχετικά με τη λειτουργία των γραφείων και των ιστοσελίδων, αλλά και έγγραφα καταθέσεων σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού.

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.