Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Όλο και φτηνότερα ‘πουλάνε’ το ρεύμα οι ιδιωτικές ενεργειακές εταιρείες

27 Απριλίου, 2016 by Σταματίνα

300512reumaΗ διαφορά ανάμεσα στις τιμές που προσφέρουν οι εναλλακτικοί πάροχοι ρεύματος και σε εκείνες που ‘δίνουν’ τα υφιστάμενα τιμολόγια της ΔΕΗ μεγαλώνει όλο και περισσότερο.
Οξύνεται ο ανταγωνισμός στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, με τους ιδιώτες προμηθευτές να ρίχνουν νέα προϊόντα με χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τη ΔΕΗ.

Η διαφορά ανάμεσα στις τιμές που προσφέρουν οι εναλλακτικοί πάροχοι ρεύματος και σε εκείνες που «δίνουν» τα υφιστάμενα τιμολόγια της ΔΕΗ μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Αυτό συμβαίνει ειδικά στους οικιακούς καταναλωτές. Στους επαγγελματικούς η «ψαλίδα» μεγαλώνει με σαφώς χαμηλότερο ρυθμό.


Οι προσφορές και οι χαμηλότερες τιμές οδηγούν πολλούς καταναλωτές στο να αλλάξουν εταιρεία προμήθειας. Ηδη, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, περίπου 520.000 μετρητές κατανάλωσης ρεύματος άλλαξαν χέρια… και από τη ΔΕΗ πέρασαν σε ιδιωτικές εταιρείες. Τον περασμένο Μάρτιο το μερίδιο της δημόσιας επιχείρησης σε μέση, χαμηλή και υψηλή τάση έχει υποχωρήσει στο 92,78%, με το υπόλοιπο 7,22% να μοιράζονται επτά εταιρείες.

Συγκεκριμένα, οι επτά ιδιωτικοί ενεργειακοί όμιλοι είχαν στο τέλος του Μαρτίου τα εξής ποσοστά:

ΗΡΩΝ: 2,07% (με ποσοστό 0,58% στη χαμηλή τάση και υψηλότερο ποσοστό 1,49% στη μέση)

ELPEDISON: 1,92% (με ποσοστό 0,88% στη χαμηλή τάση και 1,04% στη μέση)

PROTERGIA: 1,49% (με μικρό ποσοστό 0,37% στη χαμηλή τάση και ποσοστό 1,10% στη μέση)

NRG Trading: 0,50% (με 0,15% στη χαμηλή τάση και μεγαλύτερο ποσοστό 0,35% στη μέση)

VOLTERRA: 0,36% (όλο το ποσοστό της είναι στη μέση τάση)

WATT + VOLT: 0,34% (με το κύριο ποσοστό της 0,30% στη χαμηλή τάση και μόλις 0,04% στη μέση)

GREEN: 0,34% (με το μεγαλύτερο ποσοστό να αφορά στη χαμηλή τάση)

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι ειδικοί, οι ευκαιρίες που υπάρχουν πλέον στη λιανική αγορά ρεύματος είναι μεγάλες και η ίδια η λειτουργία του συστήματος παρέχει απόλυτη ασφάλεια στον καταναλωτή.

Ωστόσο η αλλαγή προμηθευτή χρειάζεται μελέτη, έτσι ώστε να κάνει κανείς την επιλογή που τον συμφέρει με βάση το «καταναλωτικό προφίλ» του, δηλαδή ανάλογα με το πόσες Κιλοβατώρες καταναλώνει, ποιες ώρες κ.λπ.

Για να δείτε ποια εταιρεία και ποιο πρόγραμμα σας ταιριάζει, ανατρέξτε στην εξειδικευμένη ιστοσελίδαwww.ftinorevma.gr

news247

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 27 Απριλίου, 2016 at 21:47 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply