dianafit708

Αν διερωτάσθε τι έτρωγε μια πριγκίπισσα σαν την Νταϊάνα, ο πρώην σεφ που σέρβιρε τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας επί σχεδόν δύο δεκαετίες, Darren McGrady, τα αποκαλύπτει όλα.

Και όπως τονίζει, η αγαπημένη πριγκίπισσα του λαού απέφευγε όπως ο διάβολος το λιβάνι το κόκκινο κρέας και τους υδατάνθρακες.
«Μου έλεγε: “Εσύ πρόσεχε τα λιπαρά, εγώ θα φροντίσω για τους υδατάνθρακες στο γυμναστήριο”», δηλώνει ο Darren McGrady, ο οποίος εργάστηκε επί 11 χρόνια στο Μπάκιγχαμ φτιάχοντας τις αγαπημένες μους της βασίλισσας Ελισάβετ και στη συνέχεια έγινε μάγειρας της Lady Di όταν εκείνη χώρισε από τον Κάρολο. «Η Νταϊάνα έκανε πιο υγιεινή διατροφή από όλους», αναφέρει.


Φυσικά η Νταϊάνα, όπως όλοι οι άνθρωποι, έκανε περιστασιακές καταχρήσεις. Η αδυναμία της ήταν το ψωμί και η τούρτα βουτύρου. Συνήθιζε να μπαίνει στην κουζίνα όπου μαγείρευε ο σεφ και έτρωγε όλες τις σταφίδες από την κορυφή του γλυκού.

Βραστές πατάτες και βραστό κοτόπουλο
Της άρεσαν ιδιαίτερα οι ψητές πιπεριές και έτρωγε κρέας μόνο όταν είχε καλεσμένους. Αυτό συνέβη, για παράδειγμα, όταν ήρθε ο Κλιντ Ιστγουντ καλεσμένος και ήθελε να φάει ψητό αρνάκι. Το υπόλοιπο διάστημα, η διατροφή της περιλάμβανε βραστές πατάτες με αυγά και πάπρικα και βραστό κοτόπουλο.
Η Νταϊάνα ήταν καλή μητέρα και αγαπούσε να περνάει πολύ χρόνο με τα παιδιά της. Δεν έτρωγε όμως όλα όσα τους άρεσαν. Όπως αποκαλύπτει ο σεφ, τα παιδιά της Νταϊάνα, οι πρίγκηπες Γουίλιαμ και Χάρι, όταν ήταν παιδιά του άρεσε να τρώνε τάρτα του βοσκού (shepherd’s pie) και φλαν μπανάνας.


«Ηταν πρίγκηπες αλλά είχαν ακόμη ουρανίσκους παιδιών» λέει ο Darren McGrady. Προσθέτει ότι τα δύο παιδιά λάτρευαν, επίσης, την πίτσα, τηγανητές πατάτες και ψαροκροκέτες. Για να μη χαλάει την ατμόσφαιρα η Νταϊάνα έλεγε πάντα ότι τρώει το ίδιο φαγητό με τα παιδιά της, αλλά εκείνη έμενε πιστή στο βραστό κοτόπουλο και τις πατάτες ποσέ.
«Κάναμε διάφορα κόλπα για να ξεγελάσουμε τα παιδιά» θυμάται ο σεφ. «Τους ετοιμάζαμε ψητό κοτόπουλο αλλά βγάζαμε την πέτσα, έτσι τα παιδιά πίστευαν ότι έτρωγαν το ίδιο με τη μητέρα τους.


Ο Darren ισχυρίζεται μάλιστα, ότι η Νταϊάνα δεν χρησιμοποιούσε ποτέ δοκιμαστή, για να είναι σίγουρη ότι δεν θα την δηλητηριάσουν.
«Ετοιμάζαμε 150 σαλάτες και εκείνη έτρωγε μόνο τη μία. Ετσι, έπρεπε να είμαστε σίγουροι ότι όλες ήταν τέλειες», λέει.

Πολύ σπορ στη ζωή της
Hταν ιδιαίτερα αθλητική και από μικρή έκανε χορό, ενώ ήθελε να γίνει χορεύτρια όταν ήταν μικρή. Εκανε γυμναστική σε καθημερινή βάση και συνήθιζε να λέει ότι η άθληση είναι απαραίτητη για το σώμα και για την υγεία. Οι Λονδρέζοι την θυμούνται να κάνει τζόκινγκ στους δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ έπαιζε τένις, κολυμπούσε και πήγαινε γυμναστήριο.

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.