25147992

Κατά μέτωπον επίθεση στην κυβέρνηση έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο 10ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ, η αυλαία του οποίου πέφτει σήμερα.

Ο πρόεδρος του κόμματος κάλεσε την κυβέρνηση να φύγει το συντομότερο δυνατόν, κατηγορώντας την ότι καταστρέφει την οικονομία, οδηγεί σε απογοήτευση τους Ελληνες και δίνει ξανά την «παράσταση» της δήθεν διαπραγμάτευσης, φέρνοντας τη χώρας σε πιο δεινή θέση.

«Να φύγει μία ώρα αρχύτερα ο κ. Τσίπρας και η παρέα του», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, φράση που επανέλαβε αρκετές φορές στην ομιλία του.

«Να φύγει γιατί καταστρέφει την οικονομία, οδηγεί την μεσαία τάξη σε φτωχοποίηση και οδηγεί τον λαό σε άκρα απογοήτευση. Είναι η χειρότερη κυβέρνηση της αντιπολίτευσης», τόνισε. «Να φύγει, είμαστε έτοιμοι, για το καλό της πατρίδας, να αναλάβουμε ευθύνες που δεν μας αναλογούν να διαχειριστούμε τις συνέπειας της δικής σας ανικανότητας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες με τους δανειστές, τόνισε: «Τις τελευταίες εβδομάδες ανεβαίνει πάλι η παράσταση της δήθεν διαπραγμάτευσης με κομπάρσο τον κ. Τσακαλώτο στη θέση του ανεκδιήγητου κ. Βαρουφάκη, αλλά με τον ίδιο πρωταγωνιστή, με τον ίδιο σκηνοθέτη, τον κ. Τσίπρα. Η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει το Νοέμβριο, βρισκόμαστε στα τέλη Απριλίου και η χώρα έχει περιέλθει σε πολύ χειρότερη διαπραγματευτική θέση», ενώ πρόσθεσε ότι οι τακτικές της κυβέρνησης «ένωσαν τελικά τους πιστωτές σε πιο σκληρή θέση απέναντι στην Ελλάδα».

Ακόμη, επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τα έκτακτα μέτρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «μόνο από την αναξιόπιστη κυβέρνηση Τσίπρα ζητήθηκε τέταρτο προληπτικό μνημόνιο».

Ο κ. Μητσοτάκη επιτέθηκε και σε υπουργούς, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ποτέ στην πολιτική ιστορία της χώρας «δεν έχουν πει τόσες σαχλαμάρες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

«Υπουργοί έψαχναν επενδύσεις σε πρόσφυγες. Υπουργοί καταστρατηγούν την εθνική πολιτική στα Σκόπια και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε με στολή παραλλαγής πως βγαίνουμε μετά το Πάσχα από το μνημόνιο και θα εκτοξευθούμε και κυρίως είναι η πρώτη φορά που το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού μετατράπηκε σε Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογών Πολάκη. Η Πρώτη φορά αριστερά κατάφερε κάτι μοναδικό. Κατάφερε να μεγεθύνει όλες τις παθογένειες χωρίς να έχει κανένα επίτευγμα να επιδείξει», τόνισε.

«Μόνο μία αξιόπιστη κυβέρνηση μπορεί να αναλάβει την ανασυγκρότηση της χώρας, να την πιστέψουν οι Ελληνες και να τη σεβαστούν οι δανειστές. Να μπορέσει τουλάχιστον να αποτρέψει το τέταρτο μνημόνιο».

Στο ερώτημα για το αν είναι σωστό να ζητά η ΝΔ εκλογές σε αυτή τη χρονική συγκυρία, τόνισε «Θα ήμασταν ασυγχώρητοι αν δεν κάναμε τα πάντα για να φύγουν μια ώρα αρχύτερα», ενώ πρόσθεσε ότι πλέον η παραίτηση της κυβέρνησης αποτελεί σύσσωμο αίτημα της αντιπολίτευσης και ότι η πλειοψηφία των πολιτών ζητά εκλογές.

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.