paokΣε μία μεγαλειώδη εκδήλωση που –δυστυχώς- δεν θύμιζε και πολλά από το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ το βράδυ της Τετάρτης γιόρτασε τα 90 χρόνια Ιστορίας της στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης. Η λαμπρή τελετή που ήταν ανάλογη κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων κράτησε για αρκετές ώρες, καθώς η προσέλευση του κόσμου ξεκίνησε λίγο πριν από τις 20:00 και ολοκληρώθηκε περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Οι τρεις ενότητες αφορούσαν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του συλλόγου με τις βραβεύσεις να διαδέχονται η μία την άλλη.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς παίχτηκαν, εντυπωσιακά βίντεο αφιερωμένα στην Ιστορική αναδρομή του συλλόγου με τη συγκίνηση να είναι έκδηλη. Ο χαιρετισμός του Πατριάρχη Βαρθολομαίου έκλεψε την παράσταση, όπως και η υπόσχεση του Ιβάν Σαββίδη να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα των φίλων της ομάδας.

Όλα τα τμήματα του ΠΑΟΚ, οι αθλητές, το παρελθόν και το μέλλον του «Δικεφάλου» έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση, η οποία έζησε την κορυφαία στιγμή κατά τη στιγμή της βράβευσης του γνωστού οπαδού του ΠΑΟΚ, Γιάννη, ο οποίος παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, δεν χάνει ποτέ κανέναν αγώνα της αγαπημένης ομάδας του.

Ο Ιβάν Σαββίδης τίμησε τον Γιάννη στο όνομα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια απηύθυνε τον δικό του χαιρετισμό, δίνοντας παράλληλα υποσχέσεις για ένα καλύτερο ΠΑΟΚ σε ένα υγιές περιβάλλον:

Αρχικά δήλωσε: «Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ! Λυπάμαι πάρα πολύ που βλέπω την αίθουσα μισοάδεια, αλλά και αυτό αποτέλεσε ένα τμήμα του σεναρίου. Θέλαμε να κάνουμε όσο πιο ταπεινά την εκδήλωση και να δούμε τι θέλουμε να κάνουμε και πιστέψτε με από όλο αυτό θα βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα. Όλη αυτή η σύντομη απόσταση της σύντομης ζωής μου στον ΠΑΟΚ είναι να μελετάω για να βγάζω συμπεράσματα. Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερη για όλους μας.

Για όσους έχουμε στην καρδιά μας το έμβλημα του ΠΑΟΚ. Για τον καθένα, που υποτάχθηκε σε όλη του την ζωή από την εμβληματική φιγούρα του δικέφαλου Αετού. Για μένα είναι μεγάλη τιμή να είμαι για να τιμήσω ανθρώπους που επένδυσαν κόπο, χρόνο και την ζωή τους για αυτά τα χρώματα. Αισθάνομαι περηφάνια όταν σκέφτομαι την εποικοδομητική δύναμη των προγόνων δύναμη, των ξεριζωμένων από την πατρίδα που έγιναν ιδρυτές της μεγάλης ομάδας μας. Νιώθω και ανείπωτο πόνο, αναλογιζόμενος τα νεαρά παιδιά, που έδωσαν τις ζωές τους για να φωνάξουν για τελευταία φορά ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι μοναδικός».

Φυσικά, αναφέρθηκε και στις μεγάλες στιγμές του ΠΑΟΚ: «Γυρνάμε πίσω πριν από 90 χρόνια και βλέπουμε την ένδοξη ιστορία της ομάδας μας. Βλέπουμε ένα σύλλογο που γιγαντώνεται περισσότερο από αυτά που του στέρησαν, παρά από αυτά που του προσφέρθηκαν από εξωτερικές συνθήκες.

Έτσι διαμορφώθηκε και σκληραγωγήθηκε ο χαρακτήρας μας. Έτσι σήμερα, όπως και πάντα εμείς δεν υποχωρούμε στον αγώνα για τα δικαιώματά μας. Για την δικαιοσύνη για την αγωνιστική εντιμότητα, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη που εσείς η μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ, μου έχει εμπιστευτεί τα ηνία της ένδοξης ποδοσφαιρικής ομάδας.

Η προσπάθεια μου να γίνω ο ηγέτης αυτής της ομάδας ήταν ένα όνειρο ζωής για μένα. Μεγάλωσα διαβάζοντας με δέος για το μεγαλείο της Κωνσταντινούπολης. Νιώθω ρίγος κάθε φορά, όταν νοερά μεταφέρομαι στις γειτονιές της. Αναπολώ τους Έλληνες της Πόλης, που παρά τις αντιξοότητες της μοίρας δεν έσπασαν και διατήρησαν την μοναδικότητα τους και έθεσαν τις βάσεις της ιδεολογίας του ΠΑΟΚ, η οποία μέχρι σήμερα δένει με άκοπο νήμα όλους μας με τις ρίζες».

Στο τελευταίο κομμάτι της τοποθέτησής του αναφέρθηκε για το όνειρα που έχει για τον ΠΑΟΚ και υποσχέθηκε ότι θα φέρει επιτυχίες και κάλεσε την οικογένεια του ΠΑΟΚ να πιστέψει σε αυτήν την υπόσχεση.

«Σήμερα η ομάδα που ιδρύθηκε στις αρχές του αιώνα από τους πρόσφυγες κατέκτησε όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά έγινε γεγονός παγκόσμιου βεληνεκούς. Το παράδειγμα των προγόνων μας, μου δίνει έμπνευση και επιμονή για τος στόχους μας. Τιμώ και σέβομαι όλους όσοι πρόσφεραν την ζωή τους, τους μεγάλους παίκτες, προπονητές, αθλητικούς μάνατζερ, τους υπαλλήλους και βεβαίως τον πιο δυναμικό πόρο, τους φιλάθλους.

Η αφοσίωση σας στα ασπρόμαυρα χρώματα δεν έχει όρια. Εμείς σήμερα τιμούμε την ιστορία μας και ταυτόχρονα ανοίγουμε την νέα εποχή του ΠΑΟΚ. Θέτουμε φιλόδοξους στόχους, που θα πραγματοποιήσουμε. Τι ονειρεύομαι εγώ ευρισκόμενος εδώ μπροστά σας; Εγώ βλέπω τον ΠΑΟΚ να συμμετέχει με ίσους όρους σε ένα έντιμο ελληνικό πρωτάθλημα και βεβαίως θα το καταφέρουμε. Βλέπω τον ΠΑΟΚ ως σύγχρονη ομάδα με ανεπτυγμένη υποδομή. Και θα το κάνουμε. Εγώ βλέπω τον ΠΑΟΚ στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Κι εμείς θα το πετύχουμε. Το πιο σημαντικό.

Βλέπω τον ΠΑΟΚ ενωμένο, όταν όλα τα μέλη της μεγάλης οικογένειας θα τιμούν την ιστορία του συλλόγου. Ο ποδοσφαιριστές θα σέβονται ο ένας τον άλλο και θα γίνουν ένας ενιαίος οργανισμός ικανός να αποκρούσει κάθε επίθεση, που παρόλες τις δυσκολίες θα φτάνει στις κορυφές. Είμαι απόλυτα βέβαιος απόλυτα ότι και αυτά είναι στις δυνάμεις μας. Τόε μόνο ο ΠΑΟΚ θα γίνει μεγάλος και δυνατός. Μέχρι εκείνη την ημέρα, όσο με κρατούν οι δυνάμεις μου υπόσχομαι ότι θα πράξω ότι είναι στο χέρι μου για να κάνω τα όνειρα μας πραγματικότητα.

Ξέρετε, μόλις είχα συνδέσει την ζωή μου με τον ΠΑΟΚ άρχισαν να με ρωτούν την διεύθυνση της ομάδας για να μου στείλουν συγχαρητήρια και χαιρετισμούς. Εγώ απαντούσα, Θεσσαλονίκη, Τούμπα. Τότε με ρωτούσαν πιο συγκεκριμένα και απαντούσα: Η διεύθυνση είναι η καρδιά μου και οι καρδιές των εκατομμυρίων Παοκτσήδων! Εγώ πάντα θα είμαι πιστός στα κοινά μας ιδανικά, καθώς βρήκα τον εαυτό μου στον ΠΑΟΚ.

Περηφάνια, Αντίσταση, Όνειρο, Κατάκτηση. Αυτά είναι τα ιδεώδη του πραγματικού ΠΑΟΚ. Μόνο μαζί θα μπορέσουμε να ανοίξουμε την νέα χρυσή εποχή της ομάδας μας και να γράψουμε τις ένδοξες σελίδες στην ιστορία του. Τελειώνοντας σας καλώ όλους μαζί να χειροκροτήσουμε το μεγαλείο, που οραματίστηκαν το 1926 οι ιδρυτές μας και σας καλώ όλους να τιμήσουμε μαζί την μνήμη όσων έχον φύγει στην διαδρομή, αλλά συνεχίσουν να μας εμπνέουν. Εμείς μαζί για μια ζωή! ΠΑΟΚ χρόνια πολλά! Χρόνια Πολλά Δικέφαλε Αετέ! Σας δίνω τον λόγο μου θα σας χαρίσω την χαρά. Σας δίνω τον λόγο του Πόντιου, ο οποίος δεν πετάει ποτέ λόγια στον αέρα. Θα φέρω την χαρά στην Τούμπα. Πιστέψτε το».



δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.