Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χρήστος Μπγιάλας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ενιαίους συντελεστές φορολόγησης στους έμμεσους φόρους… (video)

22 Απριλίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

MPGIALAS EYROPHΚατά τη διακοινοβουλευτική συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις φορολογικές αποφάσεις τύπου “Tax ruling” και άλλα μέτρα παρόμοιου χαρακτήρα ή αποτελέσματος, ο βουλευτής Γρεβενών κ. Χρήστος Μπγιάλας, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων, αναφέρθηκε κατά την εισήγησή του στη σημασία εναρμόνισης των φορολογικών συστημάτων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να καταπολεμηθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός και τα κυκλώματα διακίνησης μαύρου χρήματος μέσω Τραπεζών και να δοθούν ισότιμες ευκαιρίες ανάπτυξης σε χώρες που πλήττονται από την κρίση όπως η Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπγιάλας πρότεινε ενιαίους συντελεστές φορολόγησης στους έμμεσους φόρους και ορισμό ανώτερων και κατώτερων συντελεστών στους άμεσους φόρους και μίλησε για την εξάλειψη των φορολογικών παραδείσων εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για την ανάγκη υιοθέτησης μέτρων εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπως η δημιουργία ενιαίας βάσης δεδομένων για τις εταιρίες που συστήνονται εντός της ΕΕ. Κατέληξε σημειώνοντας ότι η δημοσιότητα που δόθηκε στο σκάνδαλο των εγγράφων του Παναμά δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για πιο στοχευμένες φορολογικές ρυθμίσεις σε επίπεδο ΕΕ.

Tο βίντεο της συνεδρίασης είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο http://www.europarl.europa.eu/ep-live/en/committees/video?event=20160418-1500-COMMITTEE-TAX2 (15.39 – 15.45)

This entry was posted on Παρασκευή, 22 Απριλίου, 2016 at 17:52 and is filed under Grevenatv, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply