«Οι ευθύνες θα αποδοθούν άμεσα»
ONNED
Στο συνέδριο της ΝΔ δεν θα συμμετέχουν αντιπρόσωποι από το συνέδριο της Νεολαίας, καθώς δεν

πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης απορρίπτοντας έτσι το εκλογικό αποτέλεσμα που εξέδωσε η ΟΝΝΕΔ το βράδυ της Κυριακής, αφού μάλιστα δεν στήθηκαν καν κάλπες, αλλά ανακοινώθηκαν εικονικά αποτελέσματα.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωσή του ότι θα αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες γι’ αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση.

Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη αλλάζει άρδην το εσωκομματικό τοπίο και όπως μεταδίδεται από το επιτελείο του πρόκειται για μια κίνηση με ιδιαίτερο πολιτικό συμβολισμό που ανταποκρίνεται στο πνεύμα και στην άποψή του για ριζικό εκσυγχρονισμό του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, αναμένεται η απόφαση για διαγραφή του νυν γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου ως ηθικού αυτουργού των όσων έγιναν στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και του προέδρου της νεολαίας Βασίλη Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για σήμερα ήταν προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Παπαμιμίκο, αλλά μετά τα όσα έγιναν ο πρόεδρος της Ν.Δ.την ακύρωσε και όπως λένε συνεργάτες του δεν θέλει να τον βλέπει.

Με την απόφαση Μητσοτάκη για μη αναγνώριση του καταλόγου των συνέδρων που έδωσε η ΟΝΝΕΔ, το σώμα του συνεδρίου μειώνεται κατά 400 μέλη. Ουσιαστικά με όσα έγιναν στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, αλλά και σε πολλούς νομούς με τις εκλογές των προέδρων των νομαρχιακών επιτροπών και τη στάση των στελεχών, κινδύνευε να εξουδετερωθεί το κεντρικό μήνυμα της νέας ηγετικής ομάδας για εκσυγχρονισμό της ΝΔ στις μυλόπετρες των «γαλάζιων» παραδοσιακών μηχανισμών που τελούν υπό την υψηλή εποπτεία των βαρονιών, των πολιτικών τζακιών και των οικογενειών.

Από την άλλη πλευρά, κάποιοι θερμόαιμοι από την ΟΝΝΕΔ επισημαίνουν ότι η πλειοψηφία των 400 συνέδρων από τη νεολαία που θα συμμετείχαν στο συνέδριο και πλέον με την απόφαση του κ. Μητσοτάκη δεν θα λάβουν μέρος, ετοιμάζονται να κάνουν συγκέντρωση έξω από το εκθεσιακό κέντρο που θα γίνει η ανώτατη κομματική διαδικασία. Μάλιστα, λέγεται ότι θα προσπαθήσουν να μπουν στην αίθουσα του συνεδρίου, ενώ οι κκ. Παπαμιμίκος και Γεωργιάδης ετοιμάζονται και υποβάλλουν μηνύσεις, μόλις γίνει γνωστή η διαγραφή τους.

Μετά την εκλογική διαδικασία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά και απευθύνεται πρώτα από όλα στη νέα γενιά, αυτήν που αποζητά την αλήθεια και εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.

» Οι εικόνες απαξίωσης της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο της ιστορικής νεολαίας της παράταξης εκπέμπουν παρακμή και τέλος εποχής. Όλα όσα έγιναν σε μια τόσο νοσηρή ατμόσφαιρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

» Στην ομιλία μου στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ την Παρασκευή, είπα ξεκάθαρα ότι ‘δεν θα ανεχθώ μία ΟΝΝΕΔ μηχανισμών που θα αναπαράγει τις παθογένειες του χθες’.

» Στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια δεν θα συμμετέχουν στο Συνέδριο του Κόμματος αντιπρόσωποι από το Συνέδριο της Νεολαίας. Οι ευθύνες για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό.

» Τιμούμε την ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Δίνουμε ισχυρή προοπτική στη σχέση μας με τους νέους και για αυτό προχωράμε αμέσως μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ.

» Αφήνουμε στο χθες τις αρνητικές νοοτροπίες και πρακτικές, τους μηχανισμούς εξυπηρετήσεων και διανομής προνομίων, που διάβρωναν τη νεολαία του Κόμματος και την απήχησή της στους νέους.

» Η ΟΝΝΕΔ μετά την επανίδρυσή της θα είναι μια σύγχρονη, δημιουργική πολιτική νεολαία. Ανοιχτή σε όλους τους νέους. Συλλογική χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ομάδες και ομαδάρχες. Μια νεολαία που θα προβάλλει και θα υπηρετεί ιδέες και πολιτικές υπέρ των νέων, της κοινωνίας και της πατρίδας μας».

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.