ΜΠΓΙΑΛΑΣ ΦΩΤΟΣτην Κλεισούρα Καστοριάς παρευρέθη την Κυριακή 10 Απριλίου ο Βουλευτής Γρεβενών Χρήστος Μπγιάλας για τις εκδηλώσεις μνήμης του ολοκαυτώματος από τους ναζί την 5η Απριλίου του 1944.

Ο Βουλευτής καταδίκασε τις φρικαλεότητες που διέπραξαν οι Γερμανοί εις βάρος του άμαχου πληθυσμού και απέτισε φόρο τιμής σε όλα τα αδικοχαμένα θύματα.

Ο Βουλευτής στην ομιλία του επεσήμανε ότι 72 χρόνια μετά, η ιστορική μνήμη παραμένει άσβεστη και απαιτεί από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας την απονομή δικαιοσύνης, την ηθική και υλική αποκατάσταση των θυμάτων και των συγγενών τους, τόσο της μαρτυρικής Κλεισούρας όσο και των εκατοντάδων χωριών και πόλεων που κατέστρεψαν οι κατοχικές δυνάμεις.

ΜΠΓΙΑΛΑΣ ΦΩΤΟ ΙΙ

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκος Μπόλαρης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου, Φλώρινας Κώστας Σέλτσας, Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδης και ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κλεισούρας Χρήστος Γάκης.

Η εκδήλωση αυτή που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην Κλεισούρα Καστοριάς είναι πολύ σημαντική για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νέοι για ένα τόσο θλιβερό αλλά συνάμα σημαντικό γεγονός που συνέβη στην χώρα μας κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Βουλευτής Γρεβενών
Χρήστος Μπγιάλας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.