7C71F5D91909E1CBA1CA987FCACC83D8
Μισό πρωτάθλημα κατέκτησε η Λέστερ την περασμένη Κυριακή, νικώντας στην έδρα της Σάντερλαντ. Απομένει το άλλο μισό, στο «πακέτο» των δύο εντός έδρας αγώνων που ακολουθούν: το Σάββατο με τη Γουέστ Χαμ και την επόμενη εβδομάδα με τη Σουόνσι.

Σαφώς πιο δύσκολα τα πράγματα εναντίον των «Σφυριών» που αν δεν υπήρχε το θαύμα της Λέστερ, θα έπαιρναν δίχως συζήτηση τον άτυπο τίτλο της ομάδας-έκπληξης.

Ομως, η ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Απτον Παρκ» στους προημιτελικούς κυπέλλου, αφήνει την ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς με μοναδικό στόχο την συμμετοχή στο Europa League μέσω πρωταθλήματος.

Κι αυτό την καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνη, αν και πληγωμένη από τον αποκλεισμό. Εκτός έδρας είναι «φωτιά», όμως βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση από το ξεκίνημα της σεζόν, χωρίς νίκη σε πέντε συνεχόμενα ματς.

Για τις «Αλεπούδες» τα πράγματα είναι απλά: με δύο νίκες «κλειδώνουν» τον τίτλο και ολοκληρώνουν την μεγαλύτερη έκπληξη στην Ιστορία του αγγλικου ποδοσφαίρου, καθώς οι 78 βαθμοί είναι εγγύηση.

Η Τότεναμ είναι η μοναδική που θα μπορούσε να ξεπεράσει αυτό το όριο, όμως είναι σχεδόν αδύνατον να κλείσει τη σεζόν με «5 στα 5» όταν έχει μπροστά της εκτός έδρας ματς με την Στόουκ, την Τσέλσι και τη Γουέστ Χαμ.

Πρώτη αποστολή στο «Μπριτάνια» για την Τότεναμ, στην αυλαία της 34ης αγωνιστικής, το βράδυ της Δευτέρας. Δύσκολη έδρα, απέναντι όμως σε μία ομάδα που έχει χάσει το κίνητρό της και περιμένει… στωικά να τελειώσει η σεζόν.

Η Αρσεναλ επικεντρώνει πλέον την προσπάθειά της στη διατήρηση των κεκτημένων (3η θέση και απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Champions League) και υποδέχεται την Κρίσταλ Πάλας, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι ζει ήδη σε ρυθμούς ημιτελικών Champions League μετά την πρόκριση επί της Παρί Σεν Ζερμέν και δύσκολα θα καταφέρει να συγκεντρωθεί στο ντέρμπι γοήτρου με την Τσέλσι.

Ματς «δίχως αύριο» στο «Κάροου Ρόουντ» μεταξύ Νόριτς και Σάντερλαντ, όπου μόνο ο νικητής θα διατηρεί ρεαλιστικές ελπίδες παραμονής στην κατηγορία, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας δεν αλλάζει τίποτα. Την ίδια ώρα, η Νιούκαστλ παίζει την «ύπαρξή» της στον εντός έδρας αγώνα της με τη Σουόνσι.

Οποιαδήποτε απώλεια, θα σημάνει τον υποβιβασμό των «ανθρακωρύχων» καθώς μετά θα πρέπει να κυνηγήσουν το απίθανο «5 στα 5». Κάτι που δεν μπορεί να συμβεί, αν αναλογιστούμε ότι έχουν μόνο μία νίκη και μία ισοπαλία στα τελευταία 10 ματς πρωταθλήματος!

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής:

Σάββατο:
Νόριτς-Σάντερλαντ
Εβερτον-Σαουθάμπτον
Μάντσεστερ Γ.-Αστον Βίλα
Νιούκαστλ-Σουόνσι
Γουέστ Μπρομ-Γουότφορντ
Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι

Κυριακή:
Μπόρνμουθ-Λίβερπουλ
Λέστερ-Γουέστ Χαμ
Αρσεναλ-Κρίσταλ Πάλας

Δευτέρα:
Στόουκ Σίτι-Τότεναμ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ B. Aγ
Λέστερ 72 33
Τότεναμ 65 33
Άρσεναλ 59 32
Μάντσεστερ Σίτι 57 32
Μάντεστερ Γιουν. 53 32
Γουέστ Χαμ 52 32
Σαουθάμπτον 50 33
Λίβερπουλ 48 31
Στόουκ Σίτι 47 33
Τσέλσι 44 32
Μπόρνμουθ 41 33
Γουέστ Μπρομ 40 32
Έβερτον 40 32
Σουόνσι 40 33
Κρίσταλ Πάλας 38 33
Γουότφορντ 38 32
Νόριτς 31 33
Σάντερλαντ 27 32
Νιούκαστλ 25 32
Άστον Βίλα 16 33

Στην Ισπανία…

Στη διακοπή του ισπανικού πρωταθλήματος για τους αγώνες των εθνικών ομάδων, στα τέλη Μαρτίου, η υπόθεση τίτλος φαινόταν τελειωμένη: η Μπαρτσελόνα «έτρεχε» ένα αήττητο σερί 39 αγώνων εντός και εκτός συνόρων, είχε ξεφύγει εννέα βαθμούς από την Ατλέτικο και δέκα από τη Ρεάλ και τίποτα δεν έμοιαζε ικανό να της φράξει το δρόμο.

Μέσα σε δύο εβδομάδες, όλα άλλαξαν. Οι «μπλαουγκράνα» γνώρισαν δύο σερί ήττες, από Ρεάλ και Σοσιεδάδ, η διαφορά από τους διώκτες τους έπεσε στους τρεις και τέσσερις βαθμούς αντίστοιχα και σαν «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε ο αποκλεισμός από την Ατλέτικο στο Champions League, να εντείνει την αμφισβήτηση της καταλανικής κυριαρχίας.

Για να μην μπερδευτεί κανείς, η Μπαρτσελόνα παραμένει το μεγάλο φαβορί στην Primera Division. Το βαθμολογικό της πλεονέκτημα δεν είναι μικρό (καθώς μάλιστα υπερτερεί σε όλες τις ισοβαθμίες) και το πρόγραμμά της στις υπολειπόμενες έξι αγωνιστικές είναι εύκολο.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε χρειάζεται απλώς να «βγάλει» αντίδραση μετά τα διαδοχικά «στραπάτσα» και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει την Κυριακή, όταν στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής υποδέχεται στο «Καμπ Νου» τη Βαλένθια.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, οι μετριότατες φέτος «νυχτερίδες» δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στους «μπλαουγκράνα» (υπενθυμίζεται ότι στον ημιτελικό του κυπέλλου οι Καταλανοί επικράτησαν 7-0!), αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να πάρει αψήφιστα το ματς.

Ατλέτικο και Ρεάλ το έχουν πλέον… δίπορτο, αφού συνεχίζουν στα ημιτελικά του Champions League και παράλληλα καιροφυλακτούν για τυχόν νέα «δώρα» των Καταλανών για να διεκδικήσουν και τον εγχώριο τίτλο. Οι «ροχιμπλάνκος» φιλοξενούν την Κυριακή τη Γρανάδα και το «Βιθέντε Καλντερόν» αναμένεται να φορέσει τα γιορτινά του, για να υποδεχθεί τους θριαμβευτές του θρίλερ με την Μπαρτσελόνα.

Οι «μερένχες» από την πλευρά τους, μετά τη σπουδαία ανατροπή-πρόκριση της Τρίτης επί της Βόλφσμπουργκ, παίζουν το Σάββατο στο γειτονικό «Αλφόνσο Πέρεθ» με την παραπαίουσα Χετάφε, η οποία έχει πάρει δύο βαθμούς στα τελευταία δώδεκα παιχνίδια της και πλέον βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού.

Ζωντανή στην υπόθεση παραμονή έμεινε η Λεβάντε. Η ουραγός της Πριμέρα Ντιβιζιόν κέρδισε 2-1 την Εσπανιόλ και συνεχίζει να ελπίζει για παραμονή. Στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7’ με τον Πέρεζ. Ο Ρόσι στο 23’ έφερε το παιχνίδι στα ίσα και ο Μεντανι στο 66’ έδωσε τη νίκη στην Λεβάντε.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος:

Λεβάντε-Εσπανιόλ 2-1
(23′ Ρόσι, 66′ Μεντανί- 7′ Πέρεζ)

Χετάφε-Ρεάλ Μαδρίτης 16/4
Λας Πάλμας-Σπόρτινγκ Χιχόν 16/4
Εϊμπάρ-Σοσιεδάδ 16/4
Θέλτα-Μπέτις 16/4

Μάλαγα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 17/4
Σεβίλη-Λα Κορούνια 17/4
Ράγιο Βαγεκάνο-Βιγιαρεάλ 17/4
Ατλέτικο Μαδρίτης-Γρανάδα 17/4
Μπαρτσελόνα-Βαλένθια 17/4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 32 αγώνες)
Μπαρτσελόνα 76
Ατλέτικο Μαδρίτης 73
Ρεάλ Μαδρίτης 72
Βιγιαρεάλ 60
Θέλτα 52
Αθλέτικ Μπιλμπάο 51
Σεβίλη 48
Μάλαγα 41
Σοσιεδάδ 41
Λας Πάλμας 39
Εϊμπάρ 38
Λα Κορούνια 37
Μπέτις 37
Βαλένθια 37
Εσπανιόλ 36 -33αγ.
Ράγιο Βαγεκάνο 31
Γρανάδα 30
Σπόρτινγκ Χιχόν 28
Χετάφε 28
Λεβάντε 28 -33αγ.

Στη Γερμανία…

Με την… υπόθεση εργασίας ότι η Μπάγερν Μονάχου δεν χάνει και τον εφετινό τίτλο στην Bundesliga και πως η Ντόρτμουντ δεν χάνει την 2η θέση, το ενδιαφέρον στο γερμανικό πρωτάθλημα, στρέφεται κυρίως στην διεκδίκηση της 3ης θέσης που οδηγεί στους ομίλους του νέου Champions League.

Στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής, η Χέρτα Βερολίνου, που κρατά αυτήν την θέση μέχρι στιγμής, έχει δύσκολο έργο, καθώς δοκιμάζεται στην έδρα της Χοφενχάιμ.

Αντίθετα, η Λεβερκούζεν που βρίσκεται σε απόσταση ενός βαθμού, υποδέχεται την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και αναμένεται να πάρει εύκολα ή δύσκολα τους τρεις βαθμούς.

Οσον αφορά στους Βαυαρούς θα φιλοξενήσουν την Σάλκε και είναι το λογικό φαβορί για την νίκη, όπως και η Ντόρτμουντ, που υποδέχεται το Αμβούργο μετά τον αποκλεισμό σοκ από τη Λίβερπουλ στους ημιτελικούς του Europa League.

Σπουδαία νίκη, που δίνει ακόμα κάποιες αμυδρές ελπίδες για σωτηρία πέτυχε το Ανόβερο επί της Γκλάντμπαχ, στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής. Ο Αντον στο 49′ και ο Σόμπιχ πέτυχαν τα γκολ για τους νικητές.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Ανόβερο-Γκλάντμπαχ 2-0
(49′ Αντον, 60′ Σόμπιχ)

Λεβερκούζεν-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 16/4
Αουγκσμπουργκ-Στουτγκάρδη 16/4
Χοφενχάιμ-Χέρτα Βερολίνου 16/4
Ντάρμστατ-Ινγκολστατ 16/4
Βέρντερ Βρέμης-Βόλφσμπουργκ 16/4
Μπάγερν Μονάχου-Σάλκε 16/4

Ντόρτμουντ-Αμβούργο 17/4
Μάϊντς-Κολονία 17/4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 29 αγώνες)
Μπάγερν Μονάχου 75
Ντόρτμουντ 68
Χέρτα Βερολίνου 49
Λεβερκούζεν 48
Γκλάντμπαχ 45 -30αγ.
Μάιντς 45
Σάλκε 45
Ίνγκολστατ 39
Βόλφσμπουργκ 39
Αμβούργο 34
Κολονία 34
Στουτγκάρδη 33
Ντάρμστατ 32
Χοφενχάιμ 31
Άουγκσμπουργκ 30
Βέρντερ Βρέμης 28
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 27
Ανόβερο 21 -30αγ.

Στην Ιταλία…

Η σαββατιάτικη αναμέτρηση στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» ανάμεσα στην Ίντερ και τη Νάπολι δεσπόζει στο πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το προσεχές διήμερο το ιταλικό πρωτάθλημα.

Οι «νερατζούρι» υποδέχονται τους «παρτενοπέι» που θέλουν μόνο νίκη για να διατηρήσουν την επαφή με την -πρωταθλήτρια και πρωτοπόρο- Γιουβέντους.

Και αυτό γιατί σε αντίθετη περίπτωση τη Νάπολι ενδέχεται να πλησιάσει στη βαθμολογία η Ρόμα, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο -6 και αντιμετωπίζει την Κυριακή στο Μπέργκαμο την Αταλάντα.

Από την πλευρά της, η «Γιούβε», η οποία έχει προβάδισμα έξι βαθμών έναντι της Νάπολι, έχει θεωρητικά ευκολότερο έργο στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Παλέρμο που δίνει «μάχη» για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής στη Serie A:
Μπολόνια-Τορίνο 16/4
Κάρπι-Τζένοα 16/4
Ίντερ-Νάπολι 16/4
Αταλάντα-Ρόμα 17/4
Φιορεντίνα-Σασουόλο 17/4
Βερόνα-Φροζινόνε 17/4
Γιουβέντους-Παλέρμο 17/4
Ουντινέζε-Κιέβο 17/4
Λάτσιο-Έμπολι 17/4
Σαμπντόρια-Μίλαν 17/4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 32 αγώνες)
Γιουβέντους 76
Νάπολι 70
Ρόμα 64
Ίντερ 58
Φιορεντίνα 56
Μίλαν 49
Σασουόλο 48
Λάτσιο 45
Κιέβο 44
Τζένοα 40
Έμπολι 39
Τορίνο 39
Μπολόνια 37
Αταλάντα 36
Σαμπντόρια 36
Ουντινέζε 34
Κάρπι 28
Παλέρμο 28
Φροζινόνε 27
Βερόνα 22

Στη Γαλλία…

Απόλυτα ικανοποιημένη με τον βαθμό της ισοπαλίας πρέπει να είναι οι ποδοσφαιριστές της Λιόν. Στο ντέρμπι με τη Νις οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής της 1ης κατηγορίας του γαλλικού πρωταθλήματος.

Η εξέλιξη του αγώνα πάντως, θεωρείται επιτυχία για τους γηπεδούχους μιας και από το 24′ αγωνιζόντουσαν με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Κορνέ και ήταν πίσω στο σκορ χάρη στο γκολ του Ζερμέν (18′). Την λύτρωση και τον πολύτιμο βαθμό έδωσε ο Λακαζέτ στο 82’.

Τέλος, η πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν φιλοξενεί την Καέν σ΄έναν αγώνα διαδικαστικού χαρακτήρα και με τα «σύννεφα» του αποκλεισμού από τα ημιτελικά του Champions league, να πλανώνται πάνω από το Παρίσι.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Λιόν-Νις 1-1
(82′ Λακαζέτ – 18′ Ζερμέν)

Παρί ΣΖ-Καέν 16/4
Τρουά-Ρεμς 16/4
Λοριάν-Τουλούζ 16/4
Γκαζελέκ-Λιλ 16/4
Μπορντό-Ανζέ 16/4
Μπαστιά-Σεντ Ετιέν 16/4

Ναντ-Μονπελιέ 17/4
Ρεν-Γκινγκάμπ 17/4
Μονακό-Μαρσέιγ 17/4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 33 αγώνες)
Παρί Σεν Ζερμέν 83 –Πρωταθλήτρια–
Λιόν 56 -34αγ.
Μονακό 55
Νις 54 -34αγ.
Ρεν 51
Σεντ Ετιέν 51
Λιλ 49
Καέν 46
Ανζέ 46
Ναντ 45
Μπαστιά 43
Μπορντό 43
Λοριάν 42
Μαρσέιγ 40
Γκινγκάμπ 39
Μονπελιέ 37
Ρεμς 36
Γκαζελέκ 34
Τουλούζ 32
Τρουά 14 -Υποβιβασμός-

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.