Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δημοσκόπηση Κάπα Research: Μπροστά η ΝΔ με 4,4% – Διχασμένη κοινωνία, απαξιωμένο πολιτικό σύστημα

16 Απριλίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

koinoniaΜία χώρα διχασμένη σε καθοριστικά ζητήματα καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research, αποτυπώνοντας σύγχυση και αποπροσανατολισμό. «Ναι» στη συμφωνία, «όχι» στα μέτρα, δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση και βουτιά στη δημοτικότητα Τσίπρα, ενώ η ΝΔ εμφανίζεται με προβάδισμα 4,4 μονάδες.

Σε δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, η πλειονότητα (70%) κρίνει αρνητικά τη διαπραγμάτευση, με περίπου 4 στους 10 να πιστεύουν πως η κυβέρνηση θα πρέπει να έρθει σε ρήξη εάν οι δανειστές δεν σεβαστούν τις κόκκινες γραμμές, 3 στους 10 οως η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα και το 26% πως η διαπραγμάτευση πρέπει να συνεχιστεί, έστω κι αν πιεστεί η οικονομία.

Παράλληλα, όμως, το 46,3% πιστεύει πως αν τα μέτρα που απαιτούνται είναι σκληρά, η κυβέρνηση θα έπρεπε να τα περάσει το συντομότερο από τη Βουλή για να κλείσει η αξιολόγηση ενώ το 34,3% πιστεύει πως θα έπρεπε να κάνει δημοψήφισμα.

Στην πρόθεση ψήφου:

ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στο 18,4% (με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου, 27%),

η ΝΔ στο 21,4% (με αναγωγή, 31,4%),

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στο 6% (με αναγωγή 8,7%),

η Χρυσή Αυγή στο 5,4% (με αναγωγή, στο 8%),

το ΚΚΕ στο 4,9%, (με αναγωγή στο 7,2%),

η Ένωση Κεντρώων στι 2,6% (με αναγωγή, 3,8%),

οι ΑΝΕΛ στο 2,5% (με αναγωγή στο 3,7%) και

το Ποτάμι στο 1,8% (με αναγωγή στο 2,7%).

δολ

This entry was posted on Σάββατο, 16 Απριλίου, 2016 at 23:08 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply