Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γρεβενά || ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Ττου ΒΙΒΛΙΟΥ “Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΙΣ”

Απρίλιος 14th, 2016 by Χρήστος Μίμης

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ “ΣΥΛΛΕΓΩ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ”
dhkebi 444
Την Πέμπτη 7/4/2016 συνέχεια του προγράμματος Συλλέγω εμπειρίες είχε η παρουσίαση του βιβλίου “ο κήπος του Ματίς” που το παρακολούθησε η Δ΄ τάξη του 2ου δημοτικού σχολείου Γρεβενών μαζί με τη δασκάλα τους

Μαίρη Παρασκευά.

Τα παιδιά και η δασκάλα τους καλωσορίστηκαν από τις βιβλιοθηκονόμους και ενημερώθηκαν για το πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», και που έχει ως βασικό σκοπό την γνωριμία του κοινού με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και τη φιλοσοφία του.

Ακόμα καθώς το ΚΠΙΣΝ, που πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της κατασκευής του στην περιοχή του Δέλτα Φαλήρου αποτελεί ένα έργο που θα περιλαμβάνει τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος συμβάλλοντας στην προαγωγή της Τέχνης, της Παιδείας και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Στη συνέχεια η βιβλιοθηκονόμος Λίτσα Ταρλατζή μετέφερε στους μικρούς μας φίλους το βιογραφικό του ζωγράφου των χρωμάτων Ματίς και τους έδειξε έργα του μέσα από βιβλία που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη , αλλά και από το διαδίκτυο.
dhkebi 445
Στη συνέχεια άρχισε να τους διαβάζει το βιβλίο ο κήπος του Ματίς δείχνοντας τους συγχρόνως και τις εικόνες.
Σε κάθε εικόνα που έβλεπαν επιφωνήματα θαυμασμού και έκπληξης γέμιζαν την αίθουσα. Δημιουργήθηκε συζήτηση για το κίνημα του φoβισμού, για την πορεία του καλλιτέχνη και για τους πίνακες του, για τους συνδυασμούς των έντονων χρωμάτων και της τεχνικής του κολάζ που χρησιμοποιούσε ο ζωγράφος.

Εμπνευσμένα από το ζωγράφο με χρωματιστά χαρτιά και ψαλίδια δούλεψαν με όρεξη και μεράκι και φιλοτέχνησαν έναν ευφάνταστο πίνακα που θέμα του είχε πως θα ήθελαν να είναι η αυλή του σχολείου τους. Εξωτικά λουλούδια , σκιερά δέντρα, γαλαζοπράσινες λιμνούλες, χρωματιστά πουλιά, παιδιά με όμορφα χαμόγελα ήταν τα κολλάζ που συνέθεσαν το έργο τους. Το αποτέλεσμα καταπληκτικό. Μας ενθουσίασε όλους μικρούς και μεγάλους. Ο πίνακας θα στολίσει την τάξη τους και θα τους θυμίζει την όμορφη εμπειρία που είχανε στη βιβλιοθήκη μας.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

This entry was posted on Πέμπτη, Απρίλιος 14th, 2016 at 15:53 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply