Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γρεβενά||ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ “Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ”

Απρίλιος 14th, 2016 by Χρήστος Μίμης

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ “ΣΥΛΛΕΓΩ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ”
dhkebi 33
Οι μαθητές της Α΄ τάξης του 5ου και 7ου δημοτικού σχολείου Γρεβενών με συνοδούς τους δασκάλους τους

Γιώργο Σαρόγλου και Δήμητρα Πατσάβρα αντίστοιχα παρευρέθηκαν στη βιβλιοθήκη μας την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016. Αφορμή για την επίσκεψη τους αποτέλεσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Συλλέγω εμπειρίες” στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας παιδικού και εφηβικού βιβλίου.

Αρχικά, το λόγο πήραν οι βιβλιοθηκονόμοι οι οποίοι έδωσαν στα παιδιά τις απαραίτητες πληροφορίες για το πολιστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” . Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν έντονος καθ’ όλη τη διάρκεια της ενημέρωσης, βομβαρδίζoντας τις βιβλιοθηκονόμους με ερωτήσεις.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η εθελόντρια δασκάλα Χερίδου Ξένια, η οποία διάβασε στους μαθητές το βιβλίο με τίτλο «Η ιστορία του Ηλία που αγαπούσε τα βιβλία». Τα παιδιά παρακολούθησαν με πολύ μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον τα λόγια και τις εικόνες της κάθε σελίδας. Με το τέλος της ανάγνωσης έγινε συζήτηση και σχολιασμός για το νόημα της ιστορίας, αν το απόλαυσαν καθώς το άκουγαν, αλλά και για την εικονογράφηση.

Η ιστορία τους παρότρυνε από το ένα παραμύθι στο άλλο, ανοίγοντας το παράθυρο για τη “Θέα” στον κόσμο των παραμυθιών και των βιβλίων, περνώντας το μήνυμα πως ο μαγικός κόσμος των βιβλίων ανοίγει διεξόδους στη ζωή μας. Έπειτα, χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και έψαξαν βρήκαν γνωστά βιβλία της λογοτεχνίας που σχετίζονταν με τις ιστορίες του βιβλίου μας και μας τα παρουσίασαν.

Τέλος, με καλλιτεχνική διάθεση και με την παιδική τους φαντασία η κάθε ομάδα απέδωσε στο χαρτί τους ήρωες του βιβλίου. Τα τρία χαρτόνια ενώθηκαν και έγιναν ένας πολύχρωμος ευφάνταστος πίνακας που θα στολίζει πλέον την τάξη τους.
dhkebi 334
Οι μαθητές φεύγοντας δανείστηκαν αρκετά βιβλία και τους ευχηθήκαμε το βιβλίο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καρδιά τους και να μην ξεχνούν ποτέ το δρόμο για τη Bιβλιοθήκη.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

This entry was posted on Πέμπτη, Απρίλιος 14th, 2016 at 14:47 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply