saoydarabas
Οι επισκέψεις του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπντουλ Αζίς Αλ Σαούντ στο εξωτερικό αποτελούν

κάθε φορά… ένα γεγονός με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς πέρα από τις όποιες πολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις, υπάρχει και έντονο παρασκήνιο σχετικά με τα… logistics της παρουσίας του σε μία ξένη χώρα.

Αυτή τη φορά, το… μάρμαρο θα το πληρώσει η Τουρκία, καθώς στην επίσκεψή του που προγραμματίζεται μέχρι τις 15 Απριλίου στην Τουρκία έχει ζητήσει να έχει στην διάθεσή την δική του και της συνοδείας του 500 Μερσεντές. Εκτός αυτού έχει νοικιάσει εξ ολοκλήρου ένα ολοκαίνουργιο πεντάστερο ξενοδοχείο στα περίχωρα της Άγκυρας, ενώ δεκαέξι φορτηγά θα φέρουν τα φαγητά της αρεσκείας του, πετσέτες, σεντόνια, ακόμα και μία προσωπική τουαλέτα.

Ο βασιλιάς θα έχει στην διάθεσή του τον όροφο με τα καλύτερα δωμάτια, ενώ το υπηρετικό προσωπικό θα είναι αποκλειστικά άτομα της δικής του φρουράς. Μάλιστα το γκαράζ του ξενοδοχείου είναι αρκετά μικρό για τον στόλο των αυτοκινήτων που έχει ζητήσει ο σαουδάραβας βασιλιάς, ενώ πολλά από τα αυτοκίνητα αυτά της συγκεκριμένης μάρκας θα έρθουν από άλλες πόλεις, γιατί όσα έχουν στην διάθεσή τους οι τουρκικές αρχές δεν επαρκούν.

Ο Σαουδάραβας ηγέτης θα μείνει στην Τουρκία μέχρι τις 15 Απριλίου, και θα έχει συνομιλίες για τις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία, καθώς και για θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος.

tro-ma-ktiko

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.