thess708_4

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ φαίνεται ότι στοιχίζει στο ελληνικό Δημόσιο η αργομισθία καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, όπως προκύπτει από αναφορά που έγινε στις πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος και έφτασε σε γνώση του εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αναφορά, ο συγκεκριμένος καθηγητής του τομέα Χειρουργικής του ΑΠΘ, παρότι τα τελευταία οκτώ -τουλάχιστον- χρόνια δεν ανταποκρίνεται στο διδακτικό του έργο, ούτε στα χειρουργεία, εντούτοις εξακολουθεί να εισπράττει κανονικά κάθε μήνα το μισθό του. Η μισθοδοσία του κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εκτιμάται ότι προσεγγίζει τις 200.0000 ευρώ. Ο ίδιος φέρεται να ταξιδεύει και να περνάει αρκετό καιρό σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, δίχως -πάντως- η εκεί παραμονή του να συνδέεται με ακαδημαϊκά προγράμματα ή υποχρεώσεις στο πλαίσιο της πανεπιστημιακής του ιδιότητας.



Υπό τις παραπάνω συνθήκες, ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για απάτη κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος, και σε συνάρτηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου. Της παραγγελίας, προηγήθηκε προκαταρκτική έρευνα, κατά την οποία, ο κατηγορούμενος -πλέον- γιατρός εξετάστηκε και -κατά πληροφορίες- δεν αρνήθηκε την παρατεταμένη απουσία του από τα καθήκοντά του ως πανεπιστημιακού δασκάλου, ενώ δεσμεύτηκε ότι στο μέλλον θα είναι συνεπής.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο ίδιος, φαίνεται ότι επιχείρησε να συνδέσει κάποιο διάστημα της απουσίας του με την κάθοδό του στην πολιτική ως υποψήφιου βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., στις εκλογές του 2012.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος καθηγητής βρέθηκε στο επίκεντρο καταγγελίας συναδέλφων του για την παντελή απουσία του από τα πανεπιστημιακά έδρανα και τα χειρουργεία. Κατά το παρελθόν έγιναν καταγγελίες από τους προϊσταμένους του στην Χειρουργική Κλινική του ΑΠΘ, αλλά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι τότε πρυτανικές Αρχές περιορίστηκαν στο να τον επιπλήξουν. Ακόμη, η ΕΔΕ που διενεργήθηκε για την επιβολή πειθαρχικής τιμωρίας φαίνεται ότι ουδέποτε ολοκληρώθηκε.

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.