Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πώς πρέπει να δράσουμε σε περίπτωση μικρού εγκαύματος

Απρίλιος 13th, 2016 by Σταματίνα

mikro-egkauma-protes-boitheies-spitiΥπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με το πώς πρέπει να ενεργούμε σε περίπτωση που πάθουμε ένα μικρό έγκαυμα. Ας ξεκαθαρίσουμε μια και καλή τι πρέπει να κάνουμε για άμεσο αποτέλεσμα.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που θα μας ανακουφίσουν σε περίπτωση μικρής κλίμακας έγκαυμα είναι να ενεργήσουμε πολύ πολύ γρήγορα ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

-Χρησιμοποιήστε δροσερό (λίγο πιο κρύο από τη θερμοκρασία δωματίου) τρεχούμενο νερόγια 10 έως 15 λεπτά ή έως ότου ο πόνος υποχωρήσει. Μια δροσερό, καθαρή, υγρή πετσέτα λειτουργεί επίσης αποτελεσματικά προσφέροντας την ανακούφιση που εκείνη τη στιγμή έχουμε ανάγκη.



-Επειδή το κάψιμο μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο, αφαιρέστε αμέσως τα σφιχτά αντικείμενα, όπως τα δαχτυλίδια ή τα ρούχα, από την καμένη περιοχή.

-Αν σχηματιστεί φουσκάλα, μην επιχειρήσετε να την σπάσετε. Εάν παρόλα αυτά σπάσει μόνη της, πλύντε την περιοχή με με ένα ήπιο σαπούνι και νερό. Απλώστε μια ντιβιοτική αλοιφή και στη συνέχεια καλύψτε το σημείο με έναν επίδεσμο ή γάζα.

-Μια ενυδατική κρέμα, π.χ. ζελέ αλόης βέρα ή κάποιο άλλο προϊόν ενυδάτωσης και ανακούφισης από τον πόνο, θα βοηθήσει σημαντικά. Η τακτική της επάλειψης με βούτυρο είναι λανθασμένη γιατί αφενός το βούτυρο διατηρεί τη θερμότητα, αφετέρου μπορεί να προκάλεσει μόλυνση.

-Ένα παυσίπονο που θα πάρετε από το φαρμακείο και που δεν απαιτεί ιατρική συνταγή, επίσης μπορεί να είναι ευεργετική και να απαλύνει τον πόνο.

Θα πρέπει να δείτε τον γιατρό σας

-Αν στην περιοχή εμφανιστούν μεγάλες φουσκάλες ή δείτε πως η εικόνα που παρουσιάζει το έγκαυμα χειροτερεύει.

-Αν το έγκαυμα καλύπτει μεγάλη περιοχή του σώματος.

-Αν η περιοχή κοκκινίσει έντονα, εμφανίσει οίδημα ή πύον.

clickatlife

This entry was posted on Τετάρτη, Απρίλιος 13th, 2016 at 20:03 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply