metanastes ΜεταναστεςΡίγη ανησυχίας προκαλούν στην κυβέρνηση οι πληροφορίες που φτάνουν από τον άτυπο

καταυλισμό της Ειδομένης ότι αλληλέγγυοι εξωθούν τους μετανάστες σε νέα επεισόδια.

Οι πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει αναφέρουν ότι άτομα που εμφανίζονται ως «αλληλέγγυοι» καλούν πρόσφυγες και μετανάστες να συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί της Τρίτης, προς τα ελληνοσκοπιανά σύνορα και να ρίξουν το φράχτη που έχουν στήσει από την πλευρά της FYROM.

Μάλιστα, όπως μετέδωσαν ανταποκριτές τηλεοπτικών σταθμών (ΕΡΤ, Alpha), το σκηνικό θα είναι πιο άγριο καθώς οι πρόσφυγες λαμβάνουν υποσχέσεις ότι θα τους προμηθεύσουν με βόμβες μολότοφ.

Τα επεισόδια της Κυριακής, είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό προσφύγων από χρήση πλαστικών σφαιρών από τις δυνάμεις ασφαλείας της πΓΔΜ, δεκάδες άλλοι να έχουν αναπνευστικά προβλήματα από την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας-FYROM.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει έντονη ανησυχία για τα γεγονός και κατά πληροφορίες ενισχύει τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή. Ωστόσο οι συνθήκες είναι ιδιάζουσες, καθώς η Ελλάδα δεν έχει αναγνωρίσει τον καταυλισμό της Ειδομένης ως νόμιμο, αλλά ως άτυπο με αποτέλεσμα να περιορίζονται τα περιθώρια ευελιξίας κινήσεων.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.