akinita
Καθίζηση έχει υποστεί η αγορά ακινήτου με τις τιμές να έχουν υποχωρήσει συνολικά 40 τοις εκατό κατά μέσο όρο.

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση, ανάγκασε πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων να πωλούν όσο – όσο τα διαμερίσματα τους στις περιοχές του κέντρου. Μέσα σε οκτώ χρόνια, οι τιμές, έπεσαν στο 60%, με διαμερίσματα να πωλούνται με αρχική τιμή από 6.000 ή 7.000 ευρώ.

Πρόκειται κυρίως για γκαρσονιέρες ή δυάρια σε παλαιές πολυκατοικίες και σε σημεία που τα τελευταία χρόνια έγιναν συνοικίες μεταναστών.

Για παράδειγμα, στο σταθμό Λαρίσης, πωλείται ισόγειο διαμέρισμα 42 τετραγωνικών μέτρων, με μπαλκόνι, στην τιμή των 7.500 ευρώ.

Εξήντα πέντε τετραγωνικά στην Κυψέλη, διαμέρισμα κατασκευής του ’75 πωλείται για 8.000 ευρώ, δηλαδή μόλις 123 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ στο Μεταξουργείο, ένα διάρι 62 τετραγωνικών, στο ισόγειο φθάνει τις 10.000 ευρώ, δηλαδή 161 ευρώ το τετραγωνικό.

Στο Νέο Κόσμο οι συναλλαγές γίνονται στα 250 – 300 ευρώ. Όπως λένε οι παράγοντες της αγοράς ακινήτων, η κατάσταση έχει αλλάξει ακόμη και λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, όπου η κρίση δεν είχε ρίξει πολύ τις τιμές.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.