Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ποια είναι η φυσιολογική διάρκεια του σεξ;

6 Απριλίου, 2016 by Σταματίνα

Zevgari - Krebati sex nea1_200x100Το σεξ άλλοτε είναι παρατεταμένο και μοιάζει να διαρκεί για πάντα, κι άλλοτε τελειώνει σε μια στιγμή. Ποια είναι άραγε η φυσιολογική διάρκειά του;

Ως φαίνεται δεν υπάρχει, κατά τον ψυχολόγο δρα Μπρένταν Ζιτς, επιστημονικό συνεργάτη της Σχολής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Κουήνσλαντ, στην Αυστραλία.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην ειδησεογραφική, επιστημονική πύλη «The Conversation», ο δρ Ζιτς παραθέτει την πιο εμπεριστατωμένη μελέτη επί του θέματος, η οποία είχε δημοσιευθεί το 2005 στην «Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής»  (JSM).

Η μελέτη είχε πραγματοποιηθεί σε 500 ζευγάρια από Ολλανδία, Βρετανία, Ισπανία, ΗΠΑ και Τουρκία, και είχε δείξει ότι το σεξ μπορεί να διαρκεί από λίγα δευτερόλεπτα έως τρία τέταρτα της ώρας.

Στη μελέτη είχε καταγραφεί η διάρκεια του σεξ με βάση το χρονικό διάστημα που μεσολαβούσε από την διείσδυση του πέους έως την εκσπερμάτωση. Η τόσο ακριβής καταγραφή είχε επιτευχθεί με… χρονόμετρα, τα οποία οι εθελοντές ενεργοποιούσαν αμέσως μόλις άρχιζε η διείσδυση και τα σταματούσαν αμέσως μετά την εκσπερμάτωση.

Προφανώς η διαδικασία αυτή, γράφει ο δρ Ζιτς, από μόνη της είναι αρκετή για να διαταράξει την ηρεμία της ερωτικής πράξης, αλλά όπως και να ‘χει τα ζευγάρια ακολούθησαν αυτή τη διαδικασία κάθε φορά που έκαναν σεξ στη διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων.

Τα 33 δευτερόλεπτα έως 44 λεπτά είναι ο μέσος όρος για κάθε ζευγάρι, γράφει ο δρ Ζιτς. Δεδομένου ότι η μέγιστη διάρκεια είναι αισίως 80 φορές μεγαλύτερη από την ελάχιστη, «είναι σαφές ότι δεν υπάρχει φυσιολογική διάρκεια στο σεξ», τονίζει.

Όσον αφορά όλα τα ζευγάρια μαζί, ο παγκόσμιος μέσος όρος ήταν τα 5,4 λεπτά, προσθέτει.

Η χρήση προφυλακτικού, συνεχίζει, δεν φάνηκε να επηρεάζει τη διάρκεια του σεξ, ούτε και παράμετροι όπως το αν είχε κάνει ο άνδρας περιτομή ή όχι. Ωστόσο, από χώρα σε χώρα υπήρχαν διαφορές στη διάρκεια, με τα ζευγάρια από την Τουρκία να κάνουν το συντομότερο σεξ απ’ όλα (ο μέσος όρος ήταν 3,7 λεπτά της ώρας).

 

tanea

This entry was posted on Τετάρτη, 6 Απριλίου, 2016 at 23:45 and is filed under HOT-LIFESTYLE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply